Pokrenuta istraga protiv Luke Modrića zbog lažnog svedočenja!

Protiv Luke Modrića pokrenuta je istraga zbog davanja lažnog iskaza na suđenju Zdravku Mamiću, prenosi Indeks, koji ističe da je predviđena zatvorska kazna za delo za koje se potencijalno tereti fudbaler Real Madrida od šest meseci do pet godina.

Opštinsko državno tužilaštvo u Osijeku objavilo je kako je otvorilo istragu protiv Modrića zbog „postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo protiv pravosuđa davanjem lažnog iskaza".

Tvrdi se da je Modrić lagao kada je svedočio i promenio iskaz u korist Zdravka Mamića, sa kojim je imao potpisan građanski ugovor od svoje 14. godine. Ono što je sporno u vezi sa Modrićevim iskazom jeste datum kada je potpisan aneks ugovora oko podele novca dobijenog na ime transfera koji je Dinamo dobio od Totenhema.

"Ispitan u svojstvu svedoka neistinito je iskazao da je aneks ugovora o profesionalnom igranju (na osnovu kojeg mu u slučaju prelaska u drugi klub pripada pravo na podelu transfernog obeštećenja sa fudbalskim klubom iz Zagreba u odnosu 50:50 posto) potpisao 10. jula 2004. godine kod potpisivanja svog prvog ugovora o profesionalnom igranju sa navedenim klubom, te da je kod svakog produžavanja ugovora o profesionalnom igranju s tim klubom potpisivao i aneks na temelju kojeg mu pripada pravo na podelu transfernog obeštećenja", navodi se u obrazloženju.

Tužilaštvo u Osijeku spori ovu tvrdnju, navodeći da je aneks o podeli obeštećenja potpisan naknadno, kao i da je sam Modrić to potvrdio u predistražnom postupku.
Modrić, verovatno najbolji hrvatski fudbaler i trostruki prvak Evrope sa madridskim Realom, trenutno je veoma omražen u hrvatskoj javnosti, upravo zbog percipirane sprege sa Zdravkom Mamićem. Širom Hrvatske, ali i u Mostaru gde je ovaj igrao za Zrinjski, osvanuli su pogrdni grafiti upućeni njemu.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара