Terzić: Kokeza pomogao Partizanu da osvoji titulu

Generalni direktor Fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić optužio je predsednika Fudbalskog saveza Srbije Slavišu Kokezu da je pomogao Partizanu da osvoji titulu šampiona.

"Teško je ostvariti ciljeve (titula i finansijska stabilizacija) kada ispred sebe imate dva ozbiljna protivnika, večiti rival Partizan, koji nikad ne treba da se potceni, pogotovo kad je pojačan sa predsednikom FSS Slavišom Kokezom ove sezone", rekao je Terzić novinarima na stadionu "Rajko Mitić".

Terzić je istakao da je Kokeza "umislio da je FSS njegov ratni plen", kao i da je "neformalni gazda" Partizana.

"Dešava nam se ono što se dešavalo kad nisam bio u klubu, kad je Savez vodio Tomislav Karadžić. Rekao sam pre godinu dana da ćemo žaliti za Karadžićem. Taj čovek je umislio da je FSS njegov ratni plen. On je i neformalni gazda Partizana i to cela Srbija zna. Cela Srbija zna šta čini i šta je činio ovih šest meseci da bi Partizan postao šampion", rekao je Terzić.

On je naveo da je Zvezda imala sezonu za ponos.

"Regularni deo smo završili sa šest bodova više od Partizana. Imamo samo tri poraza i možda ćemo doći u situaciju da ne osvojimo titulu. Nije se taj Partizan tako utegao da gazi. To je Partizan koji liči na Partizan u eri Tomislava Karadžića. Sve što je pobeđivao u tih 35 utakmica, imao je prijateljske klubove, sudije, čuvene prelaze u koje se ne razumem i vetar u leđa predsednika FSS", rekao je Terzić.

"Obistinilo se ono na šta sam upozoravao, medijska hajka, sprega FSS i Partizana, koja je dala rezultate. Videćemo koliko će Zvezda biti u stanju da im stane na put", dodao je on.

Generalni direktor Zvezde je istakao da je taj klub "poništen ove sezone" i da ne zamera Kokezi što navija za Partizan, već što zloupotrebljava funkciju.

"Ako ne prihvatite njihova pravila igre, bićete poništeni, a Zvezda je poništena u ovoj sezoni, a sve zbog bolesne ambicije Kokeze da mora da bude predsednik FSS i kontroliše sve, i Partizan i Zvezdu. Ne zameram mu što kao građanin navija za Partizan i što mu je povređena sujeta jer je oteran od strane navijača iz Zvezde, ali mu zameram što zloupotrebljava funkciju", rekao je Terzić.

Terzić je naveo da je Zvezda "previše veliki klub da bi ćutala i dodvoravala se bilo kome".

Prema njegovim rečima, serija Partizana od 35 utakmica bez poraza se desila "po istom scenariju kao kada je šest puta uzastopno osvajao titulu".

"Percepcija javnosti je potpuno iskrivljena, a to su spin majstori iz Partizana su model Duška Vujoševića iz košarkaškog preneli na fudbalski klub. Iza leđa baš svih su radili pokvaren deo posla koji je prošao nezapažen u medijima. Dok god sam u Zvezdi, boriću se protiv svakoga ko bude radio na štetu Zvezde. Nismo imali elemente i mehanizme da se izborimo protiv samovolje predsednika Saveza. Moraju se isključiti nesportski faktori koji iz ličnih interesa pokušavaju da ruiniraju Zvezdu", rekao je Terzić.

On je kazao da je Kokezinim odlaskom sa mesta potpredsednika Zvezde u avgustu 2015. godine počela sprega sa Partizanom.

"Već dve godine ruši Zvezdu, a ne samo godinu dana otkako je predsednik Saveza. Zvezda je pokrenula revoluciju u Srbiji, podigla fudbalski narod na noge da se smeni Karadžić. Ali onog momenta kada je Kokeza otišao iz Zvezde, on se tog momenta slizao sa Karadžićem i samo nastavio njegovim putem. Od avgusta 2015. godine oni su jedno", kazao je Terzić.

Kao jedan od primera odnosa, pomenuo je žreb za domaćinstvo finala Kupa Srbije ove sezone i naveo da ga ne bi iznenadilo da Komisija za žalbe FSS dozvoli Partizanu da u poslednjem kolu protiv Mladosti igra pred publikom. 

"Svesni smo i toplih kuglica i svega, ali nismo očekivali da će se igrati na našem stadionu. Ne bi me iznenadilo da Komisija za žalbe dozvoli Partizanu da igra pred publikom", rekao je direktor crveno-belih.

Terzić je ponovio da je zatekao dug od 52 miliona evra kada je došao u klub, a da će on za nekoliko nedelja biti između 25 i 26 miliona, kao i to "da je čuo" da je i Partizan došao na taj nivo duga.

"Dok god Zvezda bude morala da prodaje najbolje igrače da bi stabilizovala finansije, biće izuzetno teško da se osvaja titula. Treba da gledamo u svoje dvorište. Imamo razloga za ponos na sve što smo uradili da Zvezda zna šta hoće, da ima neverovatno mlade i talentovane igrače, čija vrednost prevazilazi tržišnu. Zvezda je stabilna jer ima igrače. To je kao kad firma ima dug 25 miliona evra, a robu u magacinu koja vredi 25 miliona evra", rekao je on.

Terzić je istakao da će "svima doći kraj" i da mu je cilj da Zvezdu ostavi u boljem stanju nego što ju je zatekao, ali je naveo da mu "ostaje gorak ukus" što je "titula oteta na perfidan način" iako je upozoravao saradnike da će se to desiti.

"Nije smak sveta ako Zvezda ne bude šampion. To nije jedini parametar koji određuje uspešnost rada. Imamo mnogo stvari kojim možemo da se pohvalimo, da Zvezda ima zdravu perspektivu kao što ima. Ja kao profesionalac osećaću da Zvezda ima neuspešnu sezonu kada ne osvoji titulu. Tako moraju svi da postave stvari da bi sa najvišim ambicijama ušli u sezonu", rekao je Terzić.

Generalni direktor crveno-belih je dodao da su 4. i 5. juna izbori u Zvezdi, posle kojih će biti održana sednica Skupštine kluba na kojoj će "argumentovati činjenice" i delegati će doneti odluku kojim će putem Zvezda ići.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво