Preminuo legendarni fudbaler Todor Toza Veselinović

Legendarni jugoslovenski fudbaler i golgeter Todor Toza Veselinović preminuo je danas u Atini u 87. godini života.

Veselinoviću je pre mesec dana pozlilo, kada je i primljen u bolnicu, ali je danas izgubio bitku sa bolešću. Kao uzrok smrti navodi se moždani udar.

Legendarni Toza je u karijeri nastupao za Vojvodinu, u čijem dresu je na 196 mečeva dao čak 123 gola, a nosio je i dresove Partizana, Sampdorije i Vijene.

Za reprezentaciju Jugoslavije igrao je 37 puta i dao 28 golova (0,76 po meču!). Učestvovao je na dva Mundijala (1954. i 1958. godine), a bio je i deo nacionalnog tima koji je na Olimpijskim igrama u Melburnu 1956. osvojio srebrnu medalju.

Kao trener vodio je mnogobrojne klubove (Olimpijakos, Fenerbahče, AEK i Vojvodinu), kao i selekcije Jugoslavije i Kolumbije.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво