Radnički: Pokradeni smo, čestitamo Partizanu na pobedi van terena

Fudbalski klub Radnički čestitao je danas Partizanu na "pobedi van terena" i saopštio da je pokraden na toj utakmici.

"Konstantnim pritiskom na sudije i javnost uspeli su da ostvare unapred zacrtani cilj. Radnički je najgrublje pokraden jer su sudijske odluke direktno uticale na ishod utakmice. Opstrukcija srpskog fudbala i fer igre je uspela, tako da čestitamo Partizanu na pobedi van terena", navodi se u saopštenju Radničkog.

Radnički je u sredu u Nišu izgubio od Partizana sa 3:1, posle čega je ostao bez plasmana u kvalifikacije za Ligu Evropa, dok su crno-beli došli na bod od titule šampiona Srbije.

Niški klub je naveo da bi tok utakmice bio potpuno drugačiji da je sudija u petom minutu dao crveni karton Urošu Đurđeviću zbog toga što je glavom udario u stomak Radoša Bulatovića.

"Uostalom, na utakmici je bio evidentan niz grubih startova protiv naših fudbalera koje sudije nisu 'videle' ili nisu želele da vide. Nećemo ni da govorimo o sviranju nepostojećih ofsajda, što se može videti na snimcima", piše u saopštenju.

Radnički je razočaran time što 14.000 navijača videlo još jednu utakmicu u kojoj je sudija centralna figura, a nije uživalo u lepoj fudbalskoj predstavi "naših najboljih klubova".

"Napominjemo da smo prodali 14.000 karata, za razliku od nekih koji jedva sakupe 10.000 gledalaca deleći besplatne ulaznice", dodaje se.

Kao primer manipulacije, Radnički je naveo to da su crno-beli dan pred odluke o tome ko će suditi objavili da znaju da će arbitar biti Bojan Nikolić, čime su "namerno obmanuo javnost kako bi sudili oni koji njima odgovaraju".

"Blefiranjem oko negiranja odluke u vezi prisustva trenera Marka Nikolića, ali i impliciranjem da u Niš vode kuvara kako ih neko ne bi otrovao tokom boravka u Nišu, pokazali su na šta su spremni kako bi sebi stvorili uslove za pobedu, iako su time unizili sport", dodaje se u saopštenju.

Takođe se navodi da je Partizan saopštenjem da vodi sa sobom kuvara u niš "izvrće činjenice" i da time "duboko vređa razum" jer se zna da taj kuvar sa njima ide poslednjih 10 godina, ali ne da kuva, već sastavlja jelovnik.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи