Читај ми!

Đurovski: Moramo da budemo koncentrisani do kraja

Trener fudbalera Crvene zvezde Boško Đurovski rekao je da njegova ekipa mora da ostane koncentrisana do kraja Super lige Srbije bez obzira na to što "večiti" rival Partizan ima tri boda prednosti. Crveno-beli u sredu od 19 gostuju kod ekipe Javora u Ivanjici. Đurovski: Manojloviću spasavamo karijeru.

"Naš cilj je poznat. Moramo ostati koncentrisani do kraja prvenstva. To znači da moramo da pobedimo u obe utakmice. Prva prepreka je Javor, koji prima malo golova na svom terenu, ali i malo daje. Moramo da nametnemo svoj stil, da se borimo, a ja se nadam pobedi", rekao je Đurovski novinarima na stadionu "Rajko Mitić".

Crveno-beli dva kola pre kraja šampionata imaju 49 bodova, tri manje od Partizana, i u Ivanjici imaju imperativ pobede ako žele da ostanu u šampionskoj trci.

"Neće biti velikih promena u ekipi. Možda jedna ili dve... Svi raspoloženi igrači su tu, sem Luke Adžića. U Ivanjici idemo sa četiri napadača. Dakle, idemo da budemo ofanzivni. Najviše pažnje sam u prethodnim danima posvetio defanzivnoj fazi, da ne dolazi do grešaka, jer često pravimo greške u defanzivi kada izgubimo loptu u napadu", rekao je Đurovski.

Upitan da li će ekipa pratiti rezultat utakmice u Nišu između Radničkog i Partizana, Đurovski je rekao da se "to ne može izbeći". U prethodnom periodu prisutne su bile tenzije u srpskom fudbalu usled čestih prepucavanja saopštenjima između "večitih" rivala.

"U poslednjih 10 do 15 godina ovde je napeta atmosfera. Sve je bilo drugačije ranije. Ovo su neke nove metode komunikacije i to nije dobro za naš fudbal. Čim vidim bombastične naslove u novinama, ja izbegnem da čitam, jer mi poremeti koncentraciju. Neću da ulazim u analizu toga, jer mislim da su to nepotrebna previranja", kazao je trener Crvene zvezde.

On je dodao da je svakako teško biti fudbaler Zvezde, ali da svaki igrač mora da bude spreman da igra pod pritiskom.

Utakmica između Javora i Crvene zvezde u 36. kolu Super lige Srbije igraće se u sredu od 19.00 u Ivanjici.

Prema poslednjim informacijama, finale Kupa Srbije između Crvene zvezde i Partizana najverovatnije će se igrati u Beogradu.

"To je logičan sled okolnosti. Mislim da bi trebalo u Beogradu, a ne u Novom Sadu. Da li će na stadionu Partizana ili ovde, nije bitno. Ja sam kao igrač osvajao na njihovom stadionu i prvenstvo i Kup. Važno je da svi budu zdravi i spremni, a stadion nije važan", rekao je Đurovski.

Đurovski: Manojloviću spasavamo karijeru

Trener fudbalera Crvene zvezde Boško Đurovski rekao je da je u želji da spase Filipu Manojloviću karijeru na gol vratio Damira Kahrimana, jer je, kako je ocenio, mladi golman crveno-belih došao u lošu psihološku situaciju.

"Mislim da je to logičan sled okolnosti. Razmišljajući o poziciji golmana i Manojloviću, koji je veoma mlad golman i ima vrhunske kvalitete, u razgovoru sa trenerom (Srđanom) Maksimovićem shvatio sam neke stvari i jednostavno sam hteo da ga na neki način spasem. Mislim da je ovo taj momenat. To je veliki golman, ali je ušao u neku psihološku situaciju gde bi još jedan gol za koji bi se sumnjalo da je njegova krivica mogao da bude katastrofalan po njega", rekao je Đurovski.

"U ovoj situaciji je najvažnije da njega spasemo jer je on budućnost Crvene zvezde. Manojlović je prihvatio to fenomenalno i ovom prilikom bih da mu čestitam i kažem 'svaka čast'. Jer se tako stvara budući golman Crvene zvezde. U suprotnom slučaju, ne daj bože, možda bi već bio izgubljen za klub i njegova karijera bi možda bila drugačija. Ovako mislim da smo pomogli, kako njemu, tako i Crvenoj zvezdi", rekao je Đurovski.

Kahriman je na početku sezone bio prvi golman crveno-belih, ali je posle nekoliko loših utakmica tadašnji trener Božović odlučio da ga zameni i vrati Manojlovića sa pozajmice iz Bačke.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво