Partizanov odgovor Zvezdi: Nismo isti

Fudbalski klub Partizan saopštio je da su njegovi igrači sve postigli na terenu, da im nije pomogao niko sa strane i da u prilog tome najbolje govore rezultati iz tri ovosezonska "večita" derbija sa Zvezdom.

Crvena zvezda se juče oglasila saopštenjem u kom je navela da se nastavlja "lopovluk" Partizana uz saglasnost Fudbalskog saveza Srbije (FSS). Na to, Partizan se oglasio novim saopštenjem.

"Sve što je Partizan uradio u ovom prvenstvu, uradio je igrama na fudbalskom terenu. Sve su to učinili naši igrači i stručni štab na čelu sa Markom Nikolićem. Za Partizan igraju samo igrači koji su registrovani i koji su u sastavu fudbalskog tima, niko drugi", navodi se u saopštenju Partizana. 

Iz Humske su naveli da Partizan prijateljske utakmice igra isključivo u pripremnom periodu i u pauzi prvenstva, a da sve druge utakmice odigrane u okviru Super lige Srbije takmičarske.

"O vrednosti fudbalskog kluba Partizan i igračkoj dominaciji najbolje govore rezultati tri derbi utakmice sa Crvenom zvezdom u kojima je naš fudbalski rival uzeo od mogućih devet samo jedan bod i to golom posle gol-auta", navodi se.

"Čak ni posle tog gola iz gol-auta na utakmici koju je sudio Majo Vujović, kojeg bije glas da je zvezdin navijač, mi iz Partizana to nismo nazvali lopovlukom, već 'teškom materijalnom greškom' tog istog sudije i njegovog pomoćnog sudije, već znamenitog Srđana Obradovića", dodaje se u saopštenju.

Partizan je istakao da, kao što nije bilo nikakvog lopovluka, tako nije bilo ni "saglasnosti za taj lopovluk od strane FSS".

Crno-beli podsećaju i da se "na gotovo svim funkcijama u fudbalskoj organizaciji nalaze zvezdaši".

Klubu ne treba, kako se navodi, bilo čija i bilo kakva vansportska i vanfudbalska pomoć, ni sad, ni u budućnosti. "Partizanu su organi FSS potrebni da omoguće i zaštite regularnost takmičenja u koju smo i do sada, ne baš bez izvesnih sumnji, verovali", navodi se.

Crno-beli smatraju da saopštenja iz Zvezda predstavljaju pritisak na FSS i predsednika te organizacije da se "regularnost u završnici prvenstva grubo krši u korist Crvene zvezde".

Zvezda je u saopštenju upitala i zašto je dozvoljeno okupljanje navijača Partizana oko stadiona u Humskoj tokom utakmice sa Voždovcem, a crno-beli su uzvratili pitanjem: "Ako je već nekom smetalo mirno praćenje utakmice Partizanovih navijača van stadiona, pitamo se kako to da mu se dopada protestna šetnja Zvezdinih navijača ulicama Beograda?"

Partizan je naveo i da se u nijednom saopštenju Zvezde uopšte ne pominje kvalitet fudbala, ni rezultati u derbijima.

"Ima u tim izjavama i zvaničnim saopštenjima svega i svačega, ali ni reči o fudbalu. Sva ta saopštenja su samo pokušaj da se svi svrstamo u koš u kojem smo svi isti, u kojem svi nešto mešetarimo, krademo, varamo - nismo isti", navodi se.

Partizan je, na kraju, ponovio da su njegovi fudbaleri sve postigli svojom igrom, da niko iz Partizana nije ništa nameštao, niti ima veze sa bilo kakvim nameštanjima, kladionicama, "prelazima".

"Mi nikada nismo pokušali da se takmičimo sa ljudima koji su, kao što je opšte poznato, ogrezli u raznim vansportskim radnjama. Znali smo i znamo da na tom polju nemamo šta da tražimo i da moramo da se koncentrišemo na ono što jedino i najbolje znamo - sport. I to je i samo to u našoj fudbalskoj igri urodilo plodom, te smo uvereni da će tako i ostati", zaključuje se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво