Junajted i Ajaks u finalu

Fudbaleri Mančester junajteda igrali su nerešeno sa Seltom na Old Trafordu 1:1, ali su ukupnim rezultatom od 2:1 uspeli da se plasiraju u finale Lige Evrope. Drugi finalista je ekipa Ajaksa, koja je "preživela" nalete Liona koji je pobedio sa 3:1, ali zbog lošijeg rezultata u dvomeču, prepušta mesto finaliste Holanđanima.

Junajted je pred svojim navijačima tokom većeg dela meča bio u podredjenoj poziciji, ali je i pored toga uspeo da dođe do pobede. Tim Žozea Morinja do jedinog gola na utakmici došao je u 17. minutu.

Markus Rašford je nakon kombinacije po levom boku uputio centaršut na drugu stativu, a tamo je usamljen bio Maruan Felaini koji je glavom prosledio loptu u mrežu tima iz Viga.

Selta je u drugom delu meča bila znatno bolji rival, ali je do gola stigla tek u 85. minutu kada je Fakundo Ronkalja iskoristio dobar centaršut Tea Bongonde sa desne strane i udarcem glavom sa oko osam metara savladao Seriha Romera.

U završnici susreta došlo je do sukoba igrača, pa su oba tima meč završili sa desetoricom igrača. U ekipi Mančestera isključen je Erik Baji, a u timu Selte strela gola - Ronkalja.

Utakmica u Francuskoj bila je znatno dinamičnija, za razliku od duela Junajteda i Selte.

Lion i Ajaks su kao i prošle nedelje igrali otvoreno, ali ovaj viđena su tri gola.

Ajaks je na ofanzivnim pristupom na početku utakmice stvorio nekoliko dobrih prilika, ali je do prednosti stigao tek u 27. minutu.

Kasper Dolberg je savladao golmana Liona laganim udarcem u situaciji jedan na jedan nakon odličnog duplog pasa sa Aminom Junesom koji je loptom u prostor 'izbacio' celu odbranu francuskog tima.

Holandski tim je nakon vodećeg gola malo popustio, što je Lion iskoristio i u samoj završnici prvog dela susreta stigao do preokreta.

Prvo je u 44. minutu Matijas de Ligt skrivio jedanaesterac nad Aleksandrom Lakazetom, koji je bio siguran izvođač najstrože kazne, da bi samo minut kasnije isti igrač iskoristio dodavanje Nabila Fekira s desne strane i preciznim udarcem sa svega par metara "ćušnuo" loptu u mrežu Ajaksa.

Drugo poluvreme donelo je pritisak Liona koji je imao nekoliko dobrih prilika, ali je tek u 81. minutu stigao do trećeg gola. Maćej Ribus je u sa levog boka centrirao, a na drugoj stativi je sam ostao Rašid Gezal koji je glavom loptu prosledio u mrežu Andrea Onane.

Ajaks je utakmicu završio sa desetoricom igrača na terenu, pošto je Nik Viergever u 84. minutu dobio drugi žuti karton. Lion je u završinici susreta konstantno bio oko gola rivala, a najbolju priliku da izbori produžetak propustio je Maksvel Korner u 88. minutu kada je sa oko pet metara šutirao malo pored gola.

Finalna utakmica Lige Evropa između Mančester junajteda i Ajaksa igraće se 24. maja u Stokholmu na stadionu "Arena prijateljstva".

22.58 - Završene su obe utakmice, Mančester – Selta 1:1. Lion – Ajaks 3:1.

22.48 - GOOOOL! Selta dolazi do 1:1 na Old Trafordu. 

22.43 - GOOOOL! Lion vodi sa 3:1. Strelac u 81. minutu je Gezal.

22.08 - Počelo je odlučujuće, drugo poluvreme na oba meča.

21.53 - GOOOOL! Preokret Liona na 2:1. Ponovo je Lakazet strelac.

21.51 - GOOOOL! Lion pred sam kraj prvog poluvremena izjednačuje na 1:1. Strelac je Lakazet sa bele tačke.

21.33 - GOOOOL! Ajaks vodi u Lionu sa 1:0. Strelac u 27. minutu je Dolberg.

21.24 - GOOOOL! Junajted vodi protiv Selte sa 1:0. Strelac je Felaini na asistenciju Rašforda u 17. minutu.

21.05 - Počeli su susreti u Mančesteru i Lionu. 

20.00 - Sastavi Liona i Ajaksa:

20.00 - Sastavi Junajteda i Selte:

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво