Đurđević odveo Partizan u finale Kupa Srbije

Fantastičnim pogotkom u finišu prvog poluvremena, Uroš Đurđević odveo crno-bele u finale Kupa Srbije. U prvom meču u Novom Sadu nije bilo golova. Finalni meč igra se na "Karađorđu" 27. maja, a za trofej će se boriti "večiti" rivali – Partizan i Crvena zvezda.

Fudbaleri Partizana igraće 27. maja u finalu Kupa Srbije, pošto su u revanš meču polufinala na svom terenu savladali Vojvodinu sa 1:0, majstorskim pogotkom Uroša Đurđevića.

U prvom meču u Novom Sadu nije bilo golova, a crno-beli su do jedinog pogotka stigli u finišu prvog poluvremena, kada je Đurđević odlično prihvatio jednu dubinsku loptu, i udarcem spoljnim delom stopala "skinuo paučinu" iz ugla gola Vojvodine.

Partizan je bio dominantniji rival u prvom pluvremenu, a najbolju priliku za gol propustio je Marko Janković u 28. minutu, kada je iz povoljne situacije šutirao pored gola Rockova.

Upravo je Rockov zaslužan što je Vojvodina do poslednjeg trenutka imala šansu za plasman u finale, pošto je na početku drugog dela skinuo zicere Đurđeviću i Mihajloviću.

Gosti su delovali bezopasno u većem delu susreta i nisu uspeli ozbiljnije da ugroze gol na kojem je stajao Stevanović.

Treba istaći da je meč posmatralo više od 22.000 navijača, pretežno domaće ekipe, koji su pre početka meča pozdravili članove košarkaške sekcije Partizana, predvođene trenerom Aleksandrom Džikićem.

Partizan će u finalu Kupa Srbije, koji je na programu 27. maja u Novom Sadu, igrati protiv Crvene zvezde, koja je posle dva meča bila bolja od Čukaričkog.

Ovako je protekao duel u Beogradu:

19.58 – Kraj, Partizan je savladao Vojvodinu sa 1:0 i plasirao se u finale Kupa Srbije. 

19.13 – Dve velike prilike propušta Partizan na početku drugog dela, Rockov odlično brani udarce Đurđevića i Mihajlovića. 

19.09 – Nastavljen je meč, bez promena u sastavima timova u poluvremenu. 

18.49 – Poluvreme u Humskoj, Partizan vodi sa 1:0.

18.46 – GOOOL! Partizan u finišu prvog dela stiže do prednosti od 1:0, majstorskim pogotkom Uroša Đurđevića. 

18.24 – Sredina igre u prvom poluvremenu. Partizan ima terensku inicijativu, ali za sada nema ozbiljnijih prilika na obe strane. 

18.02 – Počeo je meč u Beogradu. 

17.30 – Poznati su sastavi timova na meču koji će suditi najbolji srpski arbitar Milorad Mažić iz Vrbasa:

Partizan: Stevanović, Vulićević, Ostojić, Milenković, Miletić, Radin, Kosović, Janković, Mihajlović, Đurđević i Tavamba;

Vojvodina: Rockov, Lakićević, Planić, Puškarić, Antić, Vukasović, Jovančić, Knežević, Meleg, Babić i Malbašić.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи