Vidić: Fudbal u Srbiji je u teškoj situaciji

Nekadašnji reprezentativac Srbije Nemanja Vidić smatra da srpski fudbal nije u dobroj situaciji, i kaže da ne vidi kako to može da se promeni.

"Srpski fudbal je u teškoj situaciji. Stanje nije dobro i mora da se nađe način da ide napred, ali ja trenutno ne vidim kako to može da se dogodi. U današnje vreme igrači sa 16 godina idu u inostranstvo, a u moje vreme je to bilo sa 24", rekao je Vidić novinarima u Beogradu.

Vidić je danas bio poseban gost Eurobanke i Mančester junajteda, koji su u Beogradu potpisali novi četvorogodišnji ugovor.

On se na konferenciji u Sportskom centru "Milan Gale Muškatirović" osvrnuo i na rezultate reprezentacije Srbije.

"Naravno da pratim reprezentaciju. Bio sam na debiju Slavoljuba Muslina. Sada smo u situaciji da ne bi trebalo da brinemo za odlazak na Svetsko prvenstvo. Kao i kada sam ja igrao, ukoliko smo mi oni pravi, nama nijedan protivnik ne predstavlja problem. Kada se nađemo u Rusiji, nadam se da će Muslin uspeti da zadrži atmosferu, da će igrači dati svoj maksimum i da ćemo napokon ostvariti bolji rezultat, ono što mojoj generaciji nije uspelo, a mislim da je mogla više", rekao je Vidić.

Nekadašnji kapiten Zvezde sada živi u Italiji, a kako je rekao, trenutno nema prilike da prati igre crveno-belih, ali je upoznat sa situacijom u klubu.

"Nemam prilike da pratim, ali imam dosta prijatelja u srpskom fudbalu i u Zvezdi. Imam informacije kakvo je stanje u klubu. Poređenja moje i sadašnje generacije ne volim da dajem. Zvezda sada nije u situaciji da igra Ligu šampiona, kako finansijski, tako igrački. Rekao sam već da igrači odlaze ranije", rekao je Vidić.

Istakao je da su mu se dva najveća sna ostvarila, a to je da zaigra za Crvenu zvezdu i postigne gol u derbiju, kao i da osvoji Ligu šampiona.

"Iskreno, kada sam došao u Mančester, bio sam začuđen koliko oni poznaju Zvezdu i njene igrače iz perioda kada sam ja odrastao. To su mi sve bili idoli koji su mi spominjani u Mančesteru... Ja sam moje snove ostvario, a to je da zaigram za Zvezdu na 'Marakani' i postignem gol u derbiju. Kao u filmovima što mnogi sanjaju da izađu na taj teren, da postignu gol... Meni se to dogodilo na prvoj utakmici. Naravno, tu je i osvajanje Lige šampiona sa Mančesterom u Moskvi 2008. godine. Definitivno sam emotivno vezan za Zvezdu i Junajted", rekao je Vidić.

Više puta od završetka igračke karijere, napomenuo je da bi želeo da postane trener, a novinare je zanimalo da li bi bio trener Zvezde.

"Završio sam 'A' i 'B' licencu u Srbiji, a na usavršavanje ću u Englesku, mislim da će mi to pomoći. Zvezda je klub u kom sam proveo možda i najlepše trenutke života, klub za koji navijam, u kom sam osvojio prvi trofej, klub za koji me, kao i za reprezentaciju, vežu lepe uspomene. Ne znam, budućnost je nepredvidiva i nikada ne znaš kuda ćete put voditi. Jedno je realnost, a drugo su snovi. Meni je i san da jednog dana budem selektor reprezentacije", kazao je Vidić.

Nekadašnji kapiten Mančester junajteda rekao je da mu je "izuzetno drago" što je fudbaler Čelsija Nemanja Matić izrastao u "odličnog igrača" i što je jedan od najboljih veznih fudbalera na svetu.

On je dodao da je Mančester junajted po odlasku ser Aleksa Fergusona bio u teškoj situaciji, ali da veruje da će Žoze Morinjo vratiti klub u sam vrh.

"Dva-tri trenera imala su težak posao posle Fergusona, ali sada mislim da u situaciji u kojoj se klub nalazi realno može da se očekuje da se klub plasira u Ligu šampiona kroz trofej u Ligi Evrope. Morinjo je veliki trener, siguran da može da vrati Mančesteru staru slavu. Verujem da će napraviti tim i ispuniti očekivanja – da će se boriti za najveće trofeje", rekao je Vidić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво