Voždovac pobedom skinuo Zvezdu sa vrha tabele

Fudbaleri Voždovca savladali su Crvenu zvezdu sa 3:2 (2:0) u 34. kolu Superlige Srbije i na taj način skunuli je sa vrha tabele. Sada je lider šampionata Partizan sa tri boda prednosti.

Crvena zvezda nije više lider šampionata. Tri kola pre kraja prvenstva porazom je prepustila lidersku poziciju Partizanu, koji sada ima tri boda prednosti.

Voždovac je vodio na poluvremenu autogolom Dušana Anđelkovića u 14. i pogotkom Stefana Dražića u 36, smanjio je Aleksandar Luković iz penala u 72, a novi gol za domaćina postigao je Nikola Srećković u 87. Konačan rezultat u nadoknadi vremena postavio je Marko Poletanović.

Voždovac je na poluvremenu imao veliku prednost, pre svega zahvaljujući greškama Zvezdinih fudbalera, koje su prethodile golovima.

Anđelković je kod prvog pogotka nespretno intervenisao i prevario svog golmana, dok je Dražić posle solo prodora savladao Filipa Manojlovića, a posle velike greške Abrahama Frimponga, koji je na svojoj polovini dodao loptu protivničkom igraču.

Zvezda je mogla da povede već u prvom minutu, ali je Zoran Popović odlično odbranio udarac glavom Nenada Milijaša. Blizu golu bio je i Džon Ruis u 34, kada je golman domaće ekipe ponovo odlično intervenisao.

Fudbaleri Zvezde su imali inicijativu tokom drugog poluvremena i bili su ofanzivni, što je Voždovcu ostavilo mnogo prilika za kontranapade, a domaći igrači su propustili dve izgledne šanse.

Dražić je u 50. minutu bio sam pred golom Zvezde, ali mu je Manojlović odlično odbranio, dok je domaćin u 65. minutu imao kontranapad tri na dva, ali je Nikola Ćirković neometan promašio gol sa pet metara.

Trener crveno-belih je u 62. minutu napravio tri izmene. Umesto Srđana Plavšića, Ričmonda Boaćija i Džona Ruisa ušli su Predrag Sikimić, Srđan Vujaklija i Marko Poletanović.

Zvezdini fudbaleri su tokom drugog dela imali nekoliko prilika, a gol su dali u 72. minutu, iz penala koji je arbitar Lazar Lukić sudio posle prekršaja Todora Petrovića nad Sikimićem.

Zvezda je od tada imala mnogo prilika, ali je ipak primila treći gol, posle novog kontranapada, kada je Srećković savladao Manojlovića posle mnogo dodavanja ispred kaznenog prostora gostujućeg tima. Konačnih 3:1 postavio je Poletanović lepim golom iz slobodnog udarca u nadoknadi vremena.

Zvezda će do kraja prvenstva igrati protiv Mladosti, Javora i Napretka, a pre toga joj u utorak sledi revanš polufinala Kupa protiv Čukaričkog.

Rezultati i strelci svih mečeva ovog kola:

Plej-of: Javor – Partizan 1:2 (Eliomar 67. – Đurđević 47, 55. penal), Voždovac – Crvena zvezda 3:2 (Anđelković autogol 17, Dražić 36, Srećković 88. - Luković 72, Poletanović 90+2). Večeras: Vojvodina – Mladost (19), sutra: Napredak – Radnički Niš (19).

Tabela: Partizan 49 bodova, Crvena zvezda 46, Vojvodina 33, Mladost 33, Radnički Niš 28, Napredak 26, Voždovac 26, Javor 22.

Plej-aut: Bačka – Čukarički 2:4. Večeras: Borac – Metalac (19). Sutra: Spartak – Rad (17), Radnik – Novi Pazar (19).

Tabela: Čukarički 29, Spartak 25, Radnik 22, Rad 18, Metalac 17, Bačka 17, Borac 15, Novi Pazar 13.

Tok meča:

18.55 – Kraj meča. Voždovac – Crvena zvezda 3:2.

18.51 – GOOOL! Zvezda smanjuje na 3:2. Strelac je Poletanović iz slobodnog udarca.

18.47 – GOOOL! Voždovac vodi sa 3:1. Strelac je Srećković. Kontranapad domaćina, lopta dolazi do Srećkovića koji pronalzi put do mreže.

18.40 – Nova šansa za Zvezdu. Anđelković je nabacio loptu, najviši u skoku bio je Sikimić, ali golman Popović je na mestu.

18.37 – Još jedna šansa za Zvezdu, ovog puta Sikimić nije uspeo da pogodi gol Voždovca.

18.36 – Nabačena lopta u kazneni prostor Voždovca, šut Donalda, golman Popović odbija do Poletanovića koji šutira preko gola. 

18.30 – GOOOL! Crvena zvezda smanjuje na 2:1. Siguran sa bele tačke bio je Luković. Igrao se 72. minut.

18.29 – Penal za Zvezdu u kaznenom prostoru oboren je Sikimić.

18.28 – Akcija Crvene zvezde po levoj strani, lopta dolazi do Sikimića, uspedio je loš šut i lak posao za Popovića.

18.24 – Kontranapad Voždovca, Ćirković se našao sam ispred gola Zvezde, ali je uspeo da promaši ceo gol sa pet metara.

18.17 – Velika šansa za Ruiza. Milijaš dodaje loptu do Ruiza, on izlazi sam ispred golmana Popovića, koji uspeva da odbrani šut igrača Crvene zvezde.

18.07 – Zvezda je krenula žestoko u drugom poluvremenu, što je otvorilo prostor domaćinu za kontru. U jednoj takvoj kontri Dražić se našao sam ispred Manojlovića, koji je uspeo da sačuva svoj gol i nadu u preokret.

18.03Počelo je drugo poluvreme.

17.48 – Poluvreme, Voždovac – Crvena zvezda 2:0.

17.40 – Posle jedne nabačene lopte u duelu su bili golman Popović i Boaći, u skoku je Boaći naleteo glavom na rame golmana Voždovca i završio na zemlji. Posle ukazane pomoći vratio se u igru.

17.36 – GOOOL! Voždovac vodi sa 2:0. Strelac je Dražić u 36. minutu. Dražić koristi grešku Friponga, ulazi u kazneni prostor i smešta loptu iza Manojlovića.

17.30 – Velika šansa za Crvenu zvezdu, Ruiz je bio sam ispred golmana Voždovca, sve je uradio kako treba, ali golman Popović odlično interveniše i "vadi" loptu iz gola.

17.14 – GOOOL! Voždovac vodi sa 1:0 protiv Zvezde. Autogol Anđelkovića. Praktično prvi napad Voždovca, koji je zaustavljen na ivici šesnaesterca, Anđelković je hteo da vrati loptu Manojloviću, ali lopta vara golmana i završava u mreži. Igrao se 14. minut susreta.

17.02 – Već u narednom minutu na centaršut Ruiza naleteo je Donald, ali je golman Popović ponovo bio na visini zadatka.

17.01 – Velika šansa za Milijaša u prvom minutu, ali je golman Popović sjajno intervenisao i sprečio pogodak.

17.00 – Počeo je meč...

16.55 – Sastavi timova:

Voždovac: Popović, Filipović, Krasić, Gajić, Petrović, Dražić, Zec, Nikolić, Mihajlov, Ćirković, Ivković.

Crvena zvezda: Manojlović, Petković, Frimpong, Luković, Anđelković, Donald, Le Talek, Milijaš, Plavšić, Ruiz, Boaći.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи