Kraj jedne ere: Džon Teri napušta Čelsi

Dugogodišnji kapiten Čelsija Džon Teri rastaće se sa londonskim klubom na kraju sezone, saopštili su u Čelsiju.

Defanzivac koji ima 36 godina za "plavce" je debitovao 1998. godine, a dosada je zabeležio 713 nastupa, u kojima je postigao 66 pogodaka. 

U Londonu je četiri puta osvojio Premijer ligu, pet puta FA kup, jednom Ligu šampiona i jednom Ligu Evrope. 

Klupski je rekorder po broju mečeva na kojima je nosio kapitensku traku – čak 578. 

Teri je ove sezone u Premijer ligi samo četiri puta bio u startnoj postavi. 

"Posle 22 godine provedene u klubu, ima toliko ljudi kojima bi trebalo da se zahvalim u ovom fantastičnom klubu. Trenerima, saigračima, osoblju i navijačima, koji su me podržavali sve ove godine. Ne mogu dovoljno da vam se zahvalim", izjavio je Teri. 

"Odluku o svojoj budućnosti ću doneti u dogledno vreme. Sada sam posvećen samo tome da pomognem timu da postigne uspeh ove sezone. Klub i ja smo oduvek imali fantastičan odnos, koji će se nastaviti i nakon mojih igračkih dana. Imali smo nekoliko zaista pozitivnih razgovora, ali odlučio sam da je sada pravi trenutak da odem. Uvek sam želeo da odem u pravo vreme i osećam da je kraj ove sezone pravi trenutak i za klub i za mene", dodao je Teri.

On je naveo da oseća da može još mnogo toga da ponudi na terenu, ali i da shvata da će Čelsi biti "ograničen" zbog njega.

"Željan sam da nastavim da igram, tako da ću se truditi da započnem novi izazov", rekao je Teri. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво