Počinje takmičenje u plej-ofu i plej-autu, derbi u prvom planu

Takmičenje u fudbalskoj Super ligi Srbije nastavlja se utakmicama u plej-ofu i plej-autu, a u centru pažnje je 154. "večiti" derbi između Crvene zvezde i Partizana. Ove sezone se u domaćem prvenstvu po drugi put igra plej-of i plej-aut, ekipe od prvog do osmog mesta igraće u plej-ofu, a ekipe od devetog do 16. u plej-autu. Sve utakmice igraju se u utorak u popodnevnim terninima.

Posle 30. kola u regularnom delu Super lige, bodovi su podeljeni, pa Zvezda u plej-of ulazi sa 40 bodova, tri više od Partizana.

U predstojeći derbi, koji se igra u utorak od 17.30 na Stadionu "Rajko Mitić", crveno-beli ulaze posle dugih serija utakmica bez poraza u svim takmičenjima. Zvezda je u seriji od 24 utakmice bez poraza, dok crno-beli nisu poraženi na poslednjih 27 mečeva.

Partizan je u prvom ovosezonskom derbiju na svom stadionu pobedio sa 1:0, dok je u martu na stadionu "Rajko Mitić" bilo nerešeno 1:1.

Trećeplasirana Vojvodina, koja ima 10 bodova zaostatka za Zvezdom, na svom stadionu od 19.00 dočekuje četvrtoplasirani Napredak iz Kruševca.

Novosađani će protiv Napretka pokušati da prekinu seriju od četiri meča bez trijumfa, posle kog bi bili na korak od plasmana u kvalifikacije za Ligu Evropa. Kruševljani su u poslednjih pet utakmica zabeležili pobede i sigurno će protiv Vojvodine pokušati da nastave taj niz.

Mladost iz Lučana na poslednje četiri utakmice ne zna za poraz, a na svom stadionu će od 19.00 ugostiti šestoplasirani Radnički iz Niša, dok se od 17.00 na krovu Tržnog centra na stadionu sastaju Voždovac i osmoplasirani Javor.

Čukarički uprkos dobroj igri i rezultatima ovog proleća nije uspeo da izbori plasman u plej-of. "Brđani" su posle 30 utakmica zauzeli deveto mesto, pa će tako u prvom kolu plej-auta na Banovom brdu od 19.00 igrati protiv Radnika iz Surdulice koji je regularni deo sezone završio na 14. mestu.

Od 17.00 Spartak će u Subotici dočekati Metalac, a u istom terminu Bačka će ugostiti Novi Pazar, dok će se Rad na Banjici sastati sa poslednjeplasiranim Borcem iz Čačka.

Utakmica plej-ofa:

Voždovac - Javor (17.00)
Crvena zvezda - Partizan (17.30)
Mladost - Radnički Niš (19.00)
Vojvodina - Napredak (19.00)

Utakmice plej-auta:

Rad - Borac (17.00)
Bačka - Novi Pazar (17.00)
Spartak - Metalac (17.00)
Čukarički - Radnik (19.00)

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво