Javor u plej-ofu, pirova pobeda Čukaričkog

Fudbaleri Čukaričkog nisu su se plasirali u plej-of Super lige Srbije, iako su u poslednjem, 30. kolu regularnog dela, pobedili Voždovac u gostima sa 3:1. Umesto njih, među osam najboljih timova Super lige Srbije, biće ekipa Javora.

Golove za Čukarički postigli su Ognjen Ožegović u 18. minutu i 77. minutu i Asmir Kajević u 44. minutu. Strelac jedinog gola za Voždovac bio je Stefan Dražić u 62. minutu.

Čukarički je regularni deo prvenstva završio na devetom mestu sa 40 bodova, što je za dva manje od osmoplasiranog Javora koji je u Nišu sa 1:0 pobedio Radnički i tako izborio plasman u plej-of. Tako će klub sa Banovog brda igrati u plej-autu.

U prvom poluvremenu utakmice viđena su dva gola, ali osim toga nije bilo mnogo uzbuđenja.

Čukarički je poveo iz prve prave prilike na utakmici, a strelac je bio Ožegović nakon duplog pasa sa Nemanjom Obradovićem na desnom boku. Napadač "brđana" je, izbegavši ofsajd zamku, ostao sam ispred Zorana Popovića i postigao gol preciznim udarcem u donji desni ugao.

Voždovac je tokom većeg dela prvog dela utakmice imao veći posed, ali nijednom nije uspeo da ugrozi gol Nemanje Petrića, a Čukarički je u 39. minutu umalo duplirao prednost, ali je pokušaj Miroslava Bogosavca posle solo prodora odbranio Popović.

U samoj završnici prvog dela utakmice Bogosavac je centrirao sa levog boka, a Kajević je u petercu bio najviši u skoku, ali je nakon pokušaja glavom pogodio stativu, da bi potom natrčao na odbijenu loptu i iz drugog pokušaja zatresao mrežu Voždovca.

Voždovac je u drugom poluvremenu imao inicijativu i to im je donelo rezultat u 62. minutu. Nikola Ćirković je s desne strane odigrao povratni pas ka Dražiću na ivici šesnaesterca, a napadač "zmajeva" je iz prve šutirao i savladao Petrića.

Domaćin je nakon gola imao još par solidnih pokušaja, a u 74. minutu Petrić je u situaciji jedan na jedan odbranio šut Nikole Ćirkovića.

Čukarički je utakmicu rešio u 77. minutu. Posle greške fudbalera Voždovca na sredini terena, Petar Bojić je povukao kontru po desnoj strani, utrčao je u kazneni prostor i na drugoj stativi proigrao Ožegovića koji nije imao težak posao da savlada Popovića.

Rezultati 30. kola Super lige:

Radnički Niš - Javor 0:1 (Tripković 49)

Mladost - Spartak 4:1

Voždovac - Čukarički 1:3 (Dražić 62 - Ožegović 18, 77, Kajević 44)

Napredak - Bačka 2:0

Metalac - Rad 1:2

Radnik - Vojvodina 0:0

Tabela pre podele bodova: Crvena zvezda 79 bodova, Partizan 73, Vojvodina 59, Napredak 52, Mladost 48, Radnički Niš 44, Voždovac 43, Javor 42, Čukarički 40, Spartak 38, Rad 35, Metalac 27, Bačka 27, Radnik 25, Novi Pazar 20, Borac 18.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи