Zvezda bolja od Borca, sa "plus tri" u plej-of

Fudbaleri Crvene zvezde pobedom od 2:0 nad Borcem završili su regularni deo Super lige i na početku plej-ofa imaće tri boda više od drugoplasiranog Partizana.

Crveno-beli posle podele bodova imaju 40 bodova, tri više od "večitog" rivala, koji je u 30. prvenstvenom kolu u gostima pobedio Novi Pazar sa 3:1.

Strelci za domaći tim protiv Borca na stadionu "Rajko Mitić" bili su Gelor Kanga iz penala u 36. i Ričmond Boaći u 87. minutu, a pošto je Džon Ruis promašio jedanaesterac.

Arbitar Nenad Đokić je dodelio Zvezdi prvi penal posle duela u kaznenom prostoru u kome je Nemanja Janičić oborio Srđana Plavšića. Drugi je dosuđen posle prekršaja Miloša Markovića nad Ruisom.

Pre prvog gola obe ekipe su imale prilike, a najbolju Borac u 25. minutu, kada je Miroljub Kostić šutirao posle loše reakcije domaćih fudbalera, ali je Filip Manojlović odlično odbranio.

Zvezda je bila bolja u drugom poluvremenu i imala nekoliko dobrih prilika, a u 51. minutu joj je poništen pogodak, zbog ofsajda Srđana Vujaklije. Pomoćni sudija je podigao pa spustio zastavicu, glavni arbitar je pokazao na centar, ali se brzo predomislio.

Borac je takođe imao šanse, a najbolju u 84. minutu, kada je Milan Maričić šutirao, ali mu je udarac blokiran, posle čega je lopta otišla u korner. Zvezda je ubrzo posle toga postigla drugi pogodak.

Trener crveno-belih Miodrag Božović promenio je tim, u koji je uvrstio Stefana Miloševića na poziciji levog beka, a Uroša Račića na poziciji zadnjeg veznog. Mihailo Ristić je igrao levo krilo, a Damjan le Talek štopera umesto suspendovanog Abrahama Frimponga.

Napad je, kao što je i najavljeno, predvodio Vujaklija, koga je u drugom delu zamenio Boaći. Ruis se posle povrede vratio u tim, pošto je ušao u igru u drugom poluvremenu.

Utakmicom protiv Borca nastavljena je loša poseta na stadionu Zvezde, pošto je susret pratilo malo više od dve hiljade ljudi.

Plej-of Super lige Srbije počeće u utorak, a već tada će se igrati "večiti" derbi, od 17.30 na stadionu "Rajko Mitić".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво