Partizan prvi put u istoriji slavio kraj Jošanice

Fudbaleri Partizana pobedili su u gostima ekipu Novog Pazara sa 3:1 u utakmici 30. kola Super lige Srbije.

Partizan je prvi put pobedio Novi Pazar u gostima u prvenstvu, a strelci za crno-bele bili su Uroš Đurđević u 52, Leonardo u 73. i Marko Jevtović u 92. minutu. Jedini gol za Novi Pazar postigao je Ivan Mirković u trećem minutu susreta.

Partizan je regularni deo šampionata završio na drugom mestu na tabeli sa 73 boda, dok je Novi Pazar na 15, pretposlednjem mestu, sa 20 osvojenih bodova.

Novi Pazar je poveo kada je Dušan Pantelić izveo slobodan udarac sa oko 30 metara. Lopta se odbila o odbranu Partizana (Bojan Ostojić je nije najbolje izbacio) i došla je do Miloša Krstića, čiji je udarac takođe izblokiran, a onda je na nju natrčao Ivan Marković i sa oko 16 metara šutirao i pogodio mrežu.

Nakon tog gola nije bilo prevelikih uzbuđena na stadionu u Novom Pazaru. Crno-beli su odigrali vrlo loše prvo poluvreme. Imali su uglavnom loptu u svom posedu (završili su sa 75 odsto poseda), ali nisu bili previše opasni po gol domaće ekipe. Jedine dve poluprilike Partizan je imao u finišu poluvremena preko Đurđevića i Leonarda.

U nastavku, drugi i bolji Partizan. Izabranici Marka Nikolića su ofanzivno počeli drugo poluvreme i to se isplatilo već u 52. minutu.

Leonardo je sa dvadesetak metara ubacio loptu u kazneni prostor, ona je stigla do Đurđevića koji ju je lepo primio i sa peterca poslao iza leđa golmana domaćeg tima.

Napadaču Partizana to je bio 18. gol u domaćem šampionatu. Đurđević je ujedno uspeo da se upiše u strelce na osmoj uzastopnoj utakmici.

U 73. minutu Partizan je preokrenuo rezultat, strelac je bio Leonardo, ali je Marko Janković uradio veliki deo posla. Reprezentativac Crne Gore je lepo prošao do desnoj strani, ubacio loptu u sredinu šesnaesterca, a potom je Brazilac butinom postigao gol sa šest-sedam metara.

Pobedu Partizana potvrdio je Marko Jevtović u 92. minutu, koji je mrežu domaće ekipe pogodio sa više od 20 metara na asistenciju Leandre Tavambe.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво