Partizan preokretom do polufinala

Fudbaleri Partizana plasirali su se u polufinale Kupa Srbije, pošto su posle preokreta na gostujućem terenu u Beogradu pobedili Voždovac sa 2:1. Trener Nikolić je rekao da su njegovi fudbaleri protiv Voždovca igrali slabo, ali da je najvažnije da su prošli u polufinale Kupa Srbije.

Partizan je došao do pobede i polufinala nakon teške muke i borbe na stadionu Voždovca, popularnom "krovu".

Partizan je tako i 25. utakmicu zaredom neporažen, ali je odigrao najslabiju utakmicu ovog proleća.

Voždovac je bolje počeo, dok je sredinom prvog dela Partizan zaigrao bolje.

Voždovac je na početku imao šanse preko Dejana Georgijevića i Todora Petrovića, ali su obojica šutirali preko gola.

Prvu ozbiljnu šansu Partizan je imao u 18. minutu kada golman Zoran Popović odbranio Leonardov šut, ali su u nastavku akcije domaći igrači uspeli da izbiju loptu.

Partizan je mogao do vođstva u 26. minutu, no Uroš Đurđević je napravio veliku grešku i praktično poništio gol svog tima.

Bojan Ostojić je posle kornera dobro zahvatio loptu glavom i činilo se da ide u mrežu, ali se napadač crno-belih bez potrebe aktivirao iz ofsajda i zakačio loptu, pa je gol poništen.

Fudbaler Voždovca Nikola Ćirković dobio je duel sa Nemanjom Miletićem, igrač Partizana je čak i zakačio rukom loptu u padu, ali je sudija pustio prednost. Ćirković je potom ubacio loptu pred gol, a Srećkoviću nije bilo teško da pogodi sa peterca u 41. minutu.

U 45. minutu Voždovac je mogao da udvostruči prednost, ali je Aleksandar Ješić loše šutirao.

Partizan je napadao od početka drugog poluvremena, a u 55. minutu Leonardo je pokušao iskosa sa leve strane, ali je pogodio spoljni deo mreže.

U 60. minutu iznenada se ukazala šansa za Voždovac posle greške Evertona Luiza, kome je Georgijević uzeo loptu i krenuo sam ka golu, ali je izuzetno loše šutirao pored stative.

Dva minuta kasnije Voždovac je ponovo mogao do gola, ali je dobro istrčao golman Partizana Filip Kljajić.

U 64. minutu, posle centaršuta Jankovića, Ostojić je zahvatio loptu glavom, ali je golman domaćih dobro odbranio i sačuvao prednost svog tima.

Ekipe su brzo i oštro igrale, a Voždovac je u 70. minutu propustio veliku priliku kada se Georgijević dobro oslobodio Nikole Milenkovića i šutirao sa oko sedam metara, ali je Kljajić odbranio.

U 78. minutu sudija Dragan Čolović dosudio je indirekt za Partizan zbog opasne igre đonom jednog igrača Voždovca, posle čega je Partizan izjednačio.

Na 10 metara Janković je kratko dodao loptu do Đurđevića, lopta se odbila od jednog igrača domaćih u "živom zidu" i ušla u gol.

Partizan je veliku priliku propustio u 88. minutu, kada je Nebojša Kosović iz veoma dobre pozicije sa oko pet metara šutirao pored gola.

Pobedu Partizanu doneo je Brazilac Leonardo u 90. minutu.

Prvo je kapiten Saša Ilić dodao loptu do Đurđevića, on je šutirao, igrači Voždovca nisu uspeli da izbace loptu koja se odbila do Leonarda koji ju je poslao u gol.

Na kraju utakmice igrači Voždovca okružili su sudiju utakmice, ali su se posle toga smirili, a kod sudije je zatim otišao i trener Vožovca Ilija Stolica.

"Danas smo videli možda i najslabiji Partizan u dužem vremenskom periodu, sa bezbroj individualnih grešaka, izgledalo je kao da nijedan naš igrač ne može da parira ni u skoku ni na zemlji. Prvo poluvreme smo bacili u vodu, u drugom smo počeli i neplanski da napadamo, pa smo dobijali kontranapade na svakih par minuta, što je nedopustivo u današnjem fudbalu. Voždovac je imao par situacija da završi utakmicu", rekao je Nikolić.

On je naveo da je njegova ekipa tek u poslednjih 20 minuta izgledala onako kako treba da izgleda i da je imala sreće što joj je tih 20 minuta danas bilo dovoljno.

"U poslednjih 20 minuta smo malo okrenuli stvari na terenu u svoju korist, tada smo jedino i delovali onako kako Partizan treba da izgleda. Najvažnije je da smo prošli dalje, ali ovo je i velika pouka za nas pred nastavak takmičenja", rekao je Nikolić.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи