Dobar žreb za Srbiju

Kadetska reprezentacija Srbije, koju predvodi selektor Perica Ognjenović, dobila je rivale koji je očekuju na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj koje se igra od 3. do 19. maja. Srbija se nalazi u grupi C zajedno sa Nemačkom, Republikom Irskom i Bosnom i Hercegovinom.

Prvi meč igramo sa Republikom Irskom, drugi rival nam je Nemačka, a možda i odlučujući duel igramo na kraju sa Bosnom i Hercegovinom.

"Ne mogu biti nezadovoljan grupom", rekao je odmah po okončanju žreba selektor Perica Ognjenović.

"Irci su fizički jaka selekcija, Nemci po starom običaju sila u svakom uzrastu, a Bosna i Hercegovina je nama dobro poznata škola sa prostora bivše Jugoslavije. Naša ambicija je da se plasiramo u nokaut fazu i sve ćemo učiniti da ispunimo cilj. Kada pogledam druge grupe, pre svega onu u kojoj se nalaze Španija, Italija i domaćin Hrvatska, moramo biti zadovoljni žrebom", dodao je Ognjenović. 

Reprezentacija Srbije ostvarila je plasman na Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj posle dva kruga kvalifikacija. U prvom je domaćin turnira bila Italija, a našu selekciju tada je predvodio Ilija Stolica.

Stuparević, Đerlek i ostali pobedili su u prvom meču Makedoniju (3:1), zatim su bili bolji od Albanije (2:0), a u meču bez rezultatskog značaja, poraženi smo od Italije (0:2).

U drugoj rundi kvalifikacija, selekcija koju je preuzeo Perica Ognjenović morala je na put u Škotsku.

U prvom meču "orlići" su posle preokreta savladali Švajcarsku sa 2:1, a u drugoj utakmici domaćin je pobedio minimalnim rezultatom.

U meču odluke igrali smo protiv Crne Gore i pobedili sa 1:0, golom Stuparevića.

Poslednju titulu prvaka Evrope osvojila je reprezentacija Portugalije, koja je 2016. trijumfovala u Azerbejdžanu, a interesantno je da se Portugalci nisu kvalifikovali za završnicu EP u Hrvatskoj.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво