Читај ми!

Gruzija – protivnik koji poziva na oprez

U prvom ovogodišnjem meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje se igra naredne godine u Rusiji, reprezentacija Srbije će se u Tbilisiju sastati sa selekcijom Gruzije. Utakmica je na programu u petak od 18.00 časova. Direktan prenos je na našem Prvom programu.

Gruzija je sigurno najjača reprezentacija koja je mogla pripasti našoj grupi iz najslabijeg šešira. Po imenima ne zaslužuju da se nađu u njemu, jer na papiru imaju jači sastav i od mnogih timova koji su se našli u četvrtom šeširu.

Reprezentacija Gruzije predstavlja veliku nepoznanicu. Naša selekcija nikada nije igrala protiv njih, ali zato jesu klubovi. Mora se reći da to nije ista ona ekipa koju su pre 7-8 godina predvodili Kaha Kaladze, Šota Arveladze i Levan Kobijašvili. Upravo ta ekipa je zagorčavala život na domaćem terenu Portugalcima i Hrvatima, ali znamo kako smo prolazili sa selekcijama sa istoka koje su bile deo Sovjetskog saveza. Na to nas upozoravaju Kazahstan, Jermenija, Azerbejdžan.

Gruzija nema nijednu pobedu u kvalifikacijama, pretposlednja je u grupi sa dva boda, a zauzima 126. poziciju na Fifinoj rang-listi. Deluje kao veoma lak zalogaj za „orlove", ali nama takvi protivnici po pravilu zadaju velike nevolje. Naročito selekcije sa prostora bivšeg SSSR-a.

Reprezentacija Srbije je od 2005. godine osam puta bila u kvalifikacionoj grupi sa ovim selekcijama, a odigrano je i nekoliko prijateljskih mečeva. Ukupan skor je devet pobeda, osam poraza i pet nerešenih utakmica.

Najzvučnije ime je Jano Ananizde iz moskovskog Spartaka, dok je za nas povoljna okolnost to što su Tornike Okrijašvili iz Krasnodara i Levan Mčedlidze, vezista Empolija, povređeni, pa nisu na raspolaganju za ovaj meč. Na spisku se nalaze Tornike Okrijašvili i Murtaz Daušvili, ali njih dvojica neće konkurisati za duel sa Srbijom zbog parnih kartona.

Gruzine će na ovom duelu predvoditi Ananidze i Giorgij Kvilitaij, špic bečkog Rapida, kao i Valerij Kvazaišvilija, član Legije. Svakako će problem našoj odbrani praviti i dvometraš Nik Kačrava.

Selektor Vajs forsira sistem 4-5-1. Nije od onih trenera koji eksperimentišu i često menjaju sastav eklipe, naravno osim kada su povrede i suspenzije u pitanju.

Trener Gruzije Vladimir Vajs računa na sledeće igrače za ovaj duel:

Golmani: Đorđi Lorija (Krila Sovjetov), Đorđi Makaridze (Moreirense), Roin Kvaškhvadze (Torpedo);

Odbrana: Otar Kakabadze (Esbjerg), Solomon Kvirkvelija (Lokomotiva Moskva), Guram Kašija (Vitese), David Hočolava (Černomorec), Đorđi Navalovski (Nefči), Džemal Tabidze (Ural), Đorđi Rehviašvili (Lokomotiva Tbilisi);

Vezni red: Jaba Kankava (Rems), Valerijan Gvilja (BATE Borisov), Nika Kvekveskiri (Gabala), Murtaz Daušvili (Đer), Jano Ananidze (Spartak Moskva), Otar Kiteišvili (Dinamo Tbilisi), Valeri Kazaišvili (Legija), Džambul Džihuari (Vardar), Sandro Kobahidze (Goztepe), George Arabidze (Šahtjor), Tornike Okrijašvili (Krasnodar);

Napad: Levan Mčedlidze (Empoli), Nika Kačarava (Etnikos), Đorđi Kvilitaja (Rapid).

Uglavnom se radi o igračima koji nastupaju za klubove sa istoka kontinenta, izuzev nekolicine onih koji su uspeli da se probiju do ekipa iz manje atraktivnih liga zapadne Evrope.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво