Читај ми!

"Orlovi" u Tbilisiju: Najteži ispit, pristup najvažniji

Reprezentativac Srbije Dušan Tadić tvrdi da je ekipa spremna za meč protiv Gruzije u Tbilisiju u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, dok je Aleksandar Mitrović istakao da rival ne sme da se potceni. Reprezentacija Srbije u petom kolu Grupe D kvalifikacija za Mundijal u petak gostuje u Gruziji.

Reprezentativci Srbije u fudbalu su u dobrom raspoloženju doputovali u Tbilisi, gde će se sastati sa Gruzijom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Srpsku delegaciju je posle tročasovnog čarter leta dočekalo sunčano vreme, a temperatura je 14 stepeni.

Pored reprezentativaca predvođenih selektorom Slavoljubom Muslinom, u Gruziju su između ostalih doputovali prvi čovek Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza, sportski direktor Goran Bunjevčević i drugi, uključuju počasnog predsednika te organizacije Tomislava Karadžića.

"Sve je spremno, pripremili smo se u najboljem mogućem redu. Dobro smo ih analizirali, znamo odakle preti opasnost, i nadam se da ćemo to pokazati na terenu. Imaju nekoliko kvalitetnih pojedinaca, koji igraju na individualni kvalitet. Treba da ih zaustavimo i to je to. Najbitniji je naš pristup – da ozbiljno shvatimo utakmicu, da uđemo maksimalno motivisani i da im od početka stavimo do znanja da smo bolja ekipa", rekao je Dušan Tadić.

Srbija u petak od 18 časova igra u Tbilisiju protiv Gruzije meč petog kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018.

"Orlovi" su trenutno drugi na tabeli, sa osam bodova iz četiri utakmice, odnosno dva boda manje od lidera Irske. Gruzija je trenutno peta, sa dva boda, odnosno učinkom od dva remija i dva poraza.

Mitrović je kazao da Srbija zna koje su slabe tačke Gruzije i da će to probati da iskoristi. Mitrović je rekao da očekuje pobedu i tri boda, iako je rival igrao dobro i odigrao 1:1 u gostima sa Velsom i minimalno je poražen od Irske, sa 1:0, takođe u gostima.

"Imam u Njukaslu saigrače iz Velsa i Irske, koji su mi rekli da im je utakmica protiv Gruzije bila najteža u kvalifikacijama. Imaju kvalitet, posebno u napadu, i mogu da budu opasni ako im date prostor. Ovo nam je možda najteži ispit dosada. Protiv jačih ekipa nam nije bila potrebna motivacija, sada ne smemo da mislimo 'lako ćemo'. To nam se pa bar 100 puta razbilo o glavu. Moramo da uđemo u utakmicu kao da igramo sa velikanima", rekao je Mitrović.

Napadač Njukasla je kazao da je spreman, iako nije redovan u svom klubu.

"Igramo zahtevnu ligu, gde se mnogo trenira i mnogo radi. Značile bi mi utakmice, ali ipak sam trenirao. Igrao sam nekoliko, ali ne zaredom. Ni prošli put nisam bio redovan u klubu, ali sam davao golove u reprezentaciji i bio sam spreman. Reprezentacija mi je motiv da redovno treniram", rekao je Mitrović.

Reprezentativci Srbije će večeras trenirati na stadionu gde će se igrati susret, a kući će se vratiti odmah posle utakmice.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво