"Vatromet" u Mančesteru, remi Sitija i Liverpula

Fudbaleri Mančester sitija i Liverpula odigrali su nerešeno 1:1 u derbiju 29. kola Premijer lige. Junajted savladao Midlzbro, Totenhem bolji od Sautemptona.

Mančester siti i Liverpul su odigrali sjajan meč, na kojem je viđeno "bezbroj" prilika i uzbuđenja, ali su na Etihadu viđena samo dva gola.

U prvih 45 minuta šanse su redom promašivali David Silva, Sadio Mane, Fernandinjo, Adam Lalana... Sličan scenario je viđen i u drugom poluvremenu, ali i dva gola.

Liverpul je poveo u 51. minutu golom Džejmsa Milnera iz jedanaesterca. Prethodno je Gael Kliši oborio Roberta Firmina.

Brazilac je deset minuta nakon tog gola imao veliku priliku da reši pitanje pobednika na ovom meču, ali se istakao golman Sitija Vili Kabaljero.

Osam minuta kasnije usledila je kazna za taj promašaj. Izjednačenje Sitiju doneo je Serhio Aguero u 69. minutu posle centaršuta Kevina de Brujnea sa desne strane.

I posle izjednačenja bilo je prilika na obe strane, ali i revija promašaja. S jedne strane neprecizni su bili De Brujne, Aguero, Sterling i Sane, a sa druge Mane i Lalana.

Obe ekipe u narednom kolu očekuju novi teški dueli i derbi mečevi, pošto Siti gostuje Arsenalu, a Liverpul dočekuje Everton.

Siti je treći na tabeli sa 57 bodova, dok je ekipa s Enfilda četvrta sa bodom manje.

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su u gostima Midlzbro sa 3:1, čime su stigli do rekordne 600. pobede, i tako postali prva ekipa kojoj je to pošlo za rukom.

Ovo je Junajtedu bila 18. utakmica bez poraza, a ta serija traje još od kada je u oktobru izgubio od Čelsija 4:0. "Đavoli" su, međutim, za to vreme napredovali samo dve pozicije - popeli su se sa sedmog na peto mesto.

Junajted je meč počeo sa sedam promena u timu u odnosu na meč sa Rostovom u Ligi Evropa, pre svih bez suspendovanog Zlatana Ibrahimovića i povređenog Pola Pogbe.

Midlzbro je sa klupe vodio Stiv Egnju, koji privremeno obavlja dužnost trenera nakon što je Aitor Karanka ove nedelje dobio otkaz.

Junajted je poveo 2:0 golovima Maruana Felainija u 30. i Džesija Lingarda u 62. minutu meča, da bi Rudi Žested u 77. smanjio na 2:1.

Midlzbro je posle toga pojačao napade, a igra se odvijala uglavnom na polovini gostiju, ali nije uspeo da postigne gol.

Konačni rezultat postignut je u četvrtom minutu nadoknade vremena, greškom golmana domaće ekipe Viktora Valdesa koji je do tog trenutka bio odličan između stativa Mildzbroa. Njemu je saigrač uputio loptu nogom, Valdes je zakoračio unazad da bi se bolje namestio za ispucavanje, ali se okliznuo. To je bilo dovoljno Antoniju Valensiji da ga stigne, uzme loptu i sa njom se ušeta u gol.

Junajted je sada peti sa dva boda više od Arsenala i tri boda manje od Liverpula, koji igra protiv Mančester sitija, ali koji ima meč više.

Midlzbro je ostao pretposlednji sa 22 boda, pet manje od Svonsija, prvog tima van opasne zone, koji ima i meč više.

Totenhem je savladao Sautempton sa 2:1 na svom terenu.

Petlovi su poveli u 14. minutu, kada je Kristijan Eriksen iz trka sa oko 18 metara sjajno šutnuo i savladao Frejzera Fostera.

Na 2:0 su povećali prednost u 33. minutu iz penala, koji je izveo Dele Ali.

Sautempton je posle toga uspostavio ravnotežu, a smanjio je u 52. minutu golom Džejmsa Vord-Prausa.

Totenhem trenutno ima 59 bodova, 10 manje od vodećeg Čelsija.

Mančester siti ima 56 i kasnije igra sa Liverpulom, ali ima slabiju gol razliku od tima iz Londona. 

Sautempton je 10. na tabeli sa 33 boda. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво