Читај ми!

Partizan ubedljiv protiv Voždovca, evrogol Đurđevića

Fudbaleri Partizana savladali su na svom terenu Voždovac sa 4:0, u meču 27. kola Superlige. Uroš Đurđević dvostruki strelac, njegov prvi gol na meču bio je posebno efektan. Niški Radnički kao gost slavio protiv Bačke, Spartak bolji od Borca. U nedelju derbi kola, Čukarički – Crvena zvezda.

Golove za Partizan postigli su Uroš Đurđević u devetom i 62. minutu iz jedanaesterca, Leonardo u 44. i Nikola Milenković u 54. minutu.

Crno-beli su drugi na tabeli sa 64 boda, odnosno imaju tri boda manje od Crvene zvezde koja svoj meč 27. kola igra sutra protiv Čukaričkog. Voždovac je na devetom mestu sa 37 bodova.

Partizan je od prvog minuta krenuo ofanzivno ka golu Voždovca, redjale su se prilike u prvih nekoliko minuta, a takav početak utakmice isplatio se crno-belima već u devetom minutu.

Nebojša Kosović je dodao loptu do Leandrea Tavambe, on je s leve strane ubacio u kazneni prostor, a Đurđević je sjajno završio akciju - "makazicama" sa oko 12 metara.

Izabranici Marka Nikolića su i posle tog gola nastavili da kontrolišu igru i da stvaraju šanse, a u tome im je dosta pomagao i Voždovac koji je pravio grešku za greškom.

Jednu takvu grešku je u 34. minutu napravio Uroš Sinđić na sredini terena, ali poklon igrača Voždovca nije uspeo da iskoristi Đurđević. On je pokušao iz punog trka da savlada Zorana Popovića sa ivice šesnaesterca, ali je golman "zmajeva" odbranio taj udarac.

Crno-beli su na odmor, ipak, otišli s prednošću od 2:0, pošto je Leonardo u 44. minutu postigao svoj 15. gol. Marko Janković je centrirao s desne strane, Marko Putinčanin je loše izbio loptu glavom i ona je stigla do Brazilca koji je bio sam, namestio se i lako pogodio sa 12-13 metara.

Na terenu u Humskoj se ništa nije promenilo ni na početku drugog poluvremena, pa su crno-beli za samo osam minuta dva puta obradovali oko 4.000 navijača.

Prvo se Milenković u 54. minutu najbolje snašao u velikoj gužvi u šesnaestercu Voždovca posle kornera i pogodio za 3:0, a samo osam minuta kasnije na semaforu je pisalo 4:0.

Miloš Mihajlov je u 61. minutu oborio Tavambu, a sudija Zoran Široki je bez razmišljanja pokazao na belu tačku i crveni karton igraču Voždovca. Minut kasnije siguran izvođač penala bio je Đurđević. Napadaču Partizana je to bio 15. pogodak u sezoni.

Fudbaleri Partizana su do kraja meča imali još nekoliko prilika da i ubedljivije savladaju Voždovac, ali rezultat se nije menjao.

U Superligi Srbije sledi reprezentativna pauza, crno-beli u narednom kolu gostuju Radničkom u Nišu, dok Voždovac dočekuje Vojvodinu.

Rad je na svom terenu nadigrao Napredak iz Kruševca, ali na kraju nije uspeo da osvoji ni bod. Kruševljani su do gola došli u 71. minutu pogotkom Alekse Vukanovića, što je bio prvi udarac Napretka u okvir gola.

Napredak je ovom, drugom uzastopnom pobedom, "izbio" na četvrto mesto sa 43 boda, dok je Rad 11. sa 29.

Ovako je protekla superligaška subota:

18.55 – Završene su i ostale utakmice: Javor – Metalac 1:0 i Rad – Napredak 0:1.

18.52 – Kraj u Humskoj, Partizan – Voždovac 4:0.

18.22 – GOL! Partizan vodi sa 4:0, strelac je Uroš Đurđević sa bele tačke u 62. minutu. Voždovac ostaje sa igračem manje na terenu, isključen je Miloš Mihajlov, zbog prekršaja nad Tavambom.

18.14 – GOL! Nikola Milenković donosi crno-belima vođstvo od 3:0 u 54. minutu.

17.47 – Poluvreme u Humskoj, Partizan – Voždovac 2:0. U Ivanjici i na Banjici nema golova.

17.45 – GOL! Partizan udvostručuje prednost golom Leonarda u 43. minutu.

17.10 – GOL! Prelepim golom Uroša Đurđevića, Partizan u devetom minutu dolazi do prednosti od 1:0.

17.00 – Počeo je meč između Partizana i Voždovca, kao i susreti Javor – Metalac i Rad – Napredak.

16.35 – Poznati su sastavi timova za utakmicu u Humskoj:

Partizan: Kljajić, Vulićević, Milenković, Ostojić, Miletić, Everton, Kosović, Janković, Leandro, Tavamba i Đurđević.

Voždovac: Popović, Filipović, Mihajlov, Sinđić, Putinčanin, Petrović, Nikolić, Marinković, Zec, Ćirković i Dražić. 

15.50 – Završena su prva dva meča ovog kola. Spartak je minimalnim rezultatom u Subotici savladao Borac (1:0, Mudrinski u 50. minutu), dok je Radnički iz Niša kao gost bio bolji od Bačke sa 2:1 (Luković 49 - Kojić 14, Arsić 82). 

14.50 – Na poluvremenu Nišlije vode u Bačkoj Palanci sa 1:0, dok u Subotici mreže miruju.

14.00 – Počele su prve dve utakmice 27. kola: Bačka - Radnički Spartak - Borac.

Još četir runde ostale su do kraja regularnog dela takmičenja u Superligi, i podele timova na one koji idu u plej-of i plej-aut.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара