Mijura postao najstariji strelac u istoriji

Japanski fudbaler Kazujoši Mijura od danas je najstariji fudbaler koji je postigao gol u takmičarskoj utakmici i oborio rekord star 52 godine.

Mijura, koji je 26. februara napunio 50 godina, postigao je pobednički gol za svoju ekipu, Jokohamu u meču protiv Kusacua u drugoj japanskoj ligi.

"Drago mi je što sam doneo pobedu ekipi. Uvek želim da postignem gol, ali sam pred današnju utakmicu imao baš dobar osećaj", rekao je Mijura, koji je, takođe, oborio sopstveni rekord kao najstariji strelac japanske lige.

Prethodni rekord kao najstariji strelac držao je nekadašnji reprezentativac Engleske Stenli Metjuz. On je 1965. godine kao igrač Stouka postigao gol kada je imao 50 godina i pet dana.

Mijura je u karijeri, između ostalih, igrao za za brazilski Santos i italijansku Đenovu. Za reprezentaciju Japana je odigrao 89 utakmica i postigao 55 golova, a ostaće upamćen i kao jedan od najboljih japanskih fudbalera koji nikada nije igrao na Svetskom prvenstvu.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара