Muslin: Srbija je već igrala mečeve slične Barseloninom

Selektor reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin izjavio je da Gruzija ne sme da biti potcenjena i da u tom slučaju njegov tim ne bi trebalo da ima problema da slavi na gostovanju u Tbilisiju u nastavku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

"Očekuje nas poslednja utakmica u prvom delu, jako važna, kao i sve. Možda se stiče utisak da je Gruzija autsajder, ali moram da kažem da imaju malo bodova s obzirom na kvalitet utakmica. Moramo da budemo obazrivi, ipak sve zavisi od nas. Ako budemo na svom nivou, ne bi trebalo da bude problema, iako smatram da će biti teško", rekao je Muslin.

Pozive su dobili debitanti dosadašnji članovi mlade reprezentacije Uroš Đurđević i Mijat Gaćinović, igrači koji se prema Muslinovom priznanju savršeno uklapaju u sistem igre.

"Đurđević je igrač iz našeg prvenstva, tip napadača koji je potreban. Davao je golove i pokazao se... Gaćinović igra standardno dve godine u jednoj od najboljih liga. Tip igrača koji nam treba u napadu u našem sistemu, po levoj strani. Možda smo mogli još nekoliko igrača iz mlade selekcije da zovemo, ali ne želim da uzimam mnogo igrača kako bi se navikli na novog selektora Nenada Lalatovića".

On je priznao da je napadač PAOK-a Aleksandar Prijović jedan od ozbiljnih kandidata, čim Fifa izda dozvolu da nastupi pod zastavom Srbije.

"Prijović je dva puta menjao državni dres, igrao je za Srbiju, a potom i Švajcarsku. Pitali smo za dozvolu Fife, još čekamo odgovor. Kandidat je i, kada budemo dobili dozvolu, mogao bi da bude tip igrača koji bi nam odgovarao", poručio je selektor "orlova".

Prema njegovim rečima, remi u Velsu bila je najbolja partija njegovih izabranika u kvalifikacionom ciklusu za plasman na Mundijal u Rusiji.

"Do sada se nije osetila mala minutaža pojedinaca u klubovima. Ne plaši me to, kao ni ostale stvari. Da je tako, ne bih prihvatao ovu dužnost. Verovao sam u njih od prvog dana, a sada još više, posle nekoliko utakmica. Posebno mislim na meč u Velsu, to je bila najkvalitetnija naša utakmica do sada".

Na pitanje kada će Srbija moći da priredi meč poput Barselone, kada je protiv Pari Sen Žermena za samo sedam minuta dala tri gola i otišla u četvrtfinale Lige šampiona, Muslin je uz osmeh dogovorio:

"Zar utakmica protiv Austrije nije bila slična? Za infarkt... Ili u Velsu, kada smo u onakvoj atmosferi dali gol. Skoro kao Barselona, mada baš ne po igri", uz osmeh je zaključio Muslin.

Utakmica između Gruzije i Srbije igra se 24. marta u Tbilisiju na stadionu "Boris Paičadze".

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво