Barsa u finišu slomila Atletiko, Real preokretom vratio lidersku poziciju

Fudbaleri Barselone pobedili su Atletiko Madrid sa 2:1 u derbiju 24. kola Primere. Real gubio sa 2:0 od Viljareala do 64. minuta, ali na kraju osvojio tri boda i vratio se na prvu poziciju u prvenstvu.

Prvo poluvreme utakmice na stadionu Vinsente Kalderon donelo je neizvesnu borbu i nekoliko prilika na obe strane. Madriđani su početkom utakmice imali inicijativu, ali osim pokušaja Antoana Grizmana u 16. minutu, nisu ozbiljnije ugrozili golmana Marka-Andrea Ter Štegena.

Katalonci su u finišu prvog dela utakmice preuzeli inicijativu, ali se golman Atletika Jan Oblak istakao odličnim odbranama u 38. i 43. minutu. Slovenac je prvo sačuvao svoju mrežu odbranivši slobodan udarac Mesija s ivice šesnaesterca, a potom je zaustavio pokušaj Đerara Pikea glavom posle kornera.

U drugom poluvremenu nastavljeno je u sličnom ritmu, ali je Barselona ipak bila nešto konkretnija, što joj je donelo rezultat u 64. minutu. Posle velike gužve u šesnaestercu Madriđana, lopta je srećno došla do Rafinje, koji je iz okreta šutirao sa oko pet metara i savladao Oblaka.

Ekipa Dijega Simeonea veoma brzo je uspela da uzvrati, a strelac je posle prekida s leve strane bio Dijego Godin u 70. minutu, kada je bio najviši u skoku na prvoj stativi.

Do kraja susreta viđena je velika borba u kojoj se bolje snašla Barselona.

Katalonoci su u 87. minutu, posle još jedne gužve u šesnaestercu "jorgandžija", stigli do drugog gola i velika tri boda u borbi za titulu prvaka Španije. Mesijev prvi pokušaj nakon ubačene lopte blokirao je Stefan Savić, a Argentinac je hitro reagovao, stigao do lopte pre Oblaka i laganim udarcem ga savladao.

Barselona na prvom mestu Primere ima 54 boda, dok je Atletiko četvrti sa 45 bodova.

Barsa je nekoliko sati provela na liderskoj poziciji, tačnije do kraja meča Viljareal – Real Madrid. 

Delovalo je do 64. minuta da će Barselona tu i ostati, pošto je Viljareal vodio golovima Trigerosa i Bakumbua (50. i 56. minut), ali je Real onda krenuo svim snagama u napad i preokrenuo rezultat.

Prvo je Geret Bejl glavom savladao golmana Viljareala u 64. minutu, a potom izjednačenje doneo Kristijano Ronaldo sa bele tačke deset minuta kasnije.

Pobedu Realu doneo je rezervista Alvaro Morata, golom u 83. minutu.

Real je prvi sa 55 bodova i ima utakmicu manje od pratilaca, dok je "žuta podmornica" na šestoj poziciji sa 39. bodova.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара