Impresivni preokret Borusije u Firenci, Lion nemilosrdan protiv AZ-a

Fudbaleri Fjorentine su imali prednost iz prvog meča nemačkoj saveznoj državi Severna Rajna-Vestfalija (0:1), kao i vođstvo od 2:0 na svom stadionu "Artemio Franki". Ali na kraju, nakon čudesnog poluvremena, dalje ide ekipa Borusije Menhengladbaha. Lion je sa čak 7:1 savladao AZ iz Alkmara (ukupan rezultat je 11:2 – neverovatno, francuski tim je u 180 minuta fudbala imao samo 16 udaraca u okvir gola), dok je Gent odigrao nerešeno na Vembliju sa Totenhemom (2:2) i obezbedio prolaz u narednu rundu.

Fudbaleri Borusije iz Menhengladbaha, Genta, Liona, Kopenhagena, Genka, Rostova i Selte plasirali su se u osminu finala Lige Evropa.

Borusija iz Menhengladbaha slavila je u gostima protiv Firentine sa 4:2. U prvom meču bilo je 1:0 za italijanski klub.

Fiorentina je imala prednost od 2:0, ali je Borusija predvođena Larsom Štindlom uspela da preokrene rezultat i plasira se u narednu rundu.

Štindl je mrežu Fiorentine pogađao u 44. minutu iz jedanaesterca, a potom i u 47. i 55. minutu, dok je četvrti gol za Borusiju postigao Andreas Kristensen u 60. Strelci za Fiorentinu bili su Nikola Kalinić u 16. i Borha Valero u 29. minutu.

Prolaz među 16 najboljih obezbedio je i Gent, koji je u gostima odigrao nerešeno s Totenhemom 2:2. U prvom meču slavio je Gent sa 1:0.

Prednost Totenhemu doneo je Kristijan Eriksen u 10. minutu, ali je deset minuta kasnije Gent izjednačio autogolom Harija Kejna. Engleski klub je od 40. minuta bio oslabljen, pošto je Dele Ali zaradio crveni karton. Viktor Vanjama je u 61. minutu doneo prednost domaćoj ekipi, dok je konačan rezultat postavio Žeremi Parbe u 82. minutu.

Najuzbudljivije je bilo u Harkovu na utakmici između Šahtjora i Selte, pošto je pobednik tog dvomeča rešen posle produžetaka.

U prvom meču pobedio je Šahtjor u gostima sa 1:0, ali nije uspeo da sačuva tu prednost. Selta je u revanš meču povela u 90. minutu iz jedanaesterca, a strelac je bio Jago Aspas. Veliku pobedu Selti doneo je Gustavo Kabral pogotkom u 108. minutu.

Najubedljiviju pobedu ostvario je Lion koji je sa 7:1 pobedio AZ Alkmar, pa se u osminu finala francuski klub plasirao ukupnim rezultatom 11:2.

Fudbaleri Kopenhagena i Ludogoreca odigrali su 0:0, a dalje je prošao Kopenhagen zbog pobede od 2:1 u prvom meču. U osminu finala Lige Evropa plasirao se i Genk koji je, posle 2:2 u prvom meču, pobedio Astru sa 1:0.

Fudbaleri Sparte i Rostova odigrali su nerešeno 1:1, a dalje je prošao Rostov posle ubedljive pobede od 4:0 u prvom meču. 

Učesnici osmine finala Lige Evropa su: Mančester junajted, Šalke, Krasnodar, Olimpijakos, Ajaks, APOEL, Roma, Bešiktaš, Anderleht, Kopenhagen, Borusija Menhengladbah, Genk, Lion, Rostov, Gent i Selta.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи