Читај ми!

Španski sud odbio Nejmarovu žalbu

Vrhovni sud Španije odbacio je žalbu brazilskog fudbalera Nejmara, koji će morati da se pojavi na sudu kako bi svedočio o navodnoj korupciji i neregularnostima prilikom njegovog transfera iz brazilskog Santosa u Barselonu 2013. godine.

"Žalbe Santosa, Barselone, Nejmara i njegove majke Nadin Gonsalveš da se odbace optužbe za prevaru i korupciju su odbijene. Na ovu odluku nema prava žalbe", navodi se u saopštenju suda.

Špansko tužilaštvo traži od Nacionalnog suda u Madridu da fudbaler Barselone Nejmara kazni sa dve godine zatvora i novčanom kaznom od 10,6 miliona dolara, a takođe i da katalonski i brazilski klub budu kažnjeni sa devet, odnosno sedam miliona dolara.

Postupak je pokrenut posle žalbe brazilskog investicionog fonda DIS, koji je bio vlasnik 40 odsto prava na Nejmara. Taj fond tvrdi da je uskraćen za pravu naknadu prilikom transfera Nejmara iz Santosa u špansku Barselonu.

Barselona je tada navela da je transfer vredan 57,1 milion evra, da je Nejmaru pripalo 40 miliona, a Santosu 17,1 miliona, od čega je kompanija DIS dobila 6,8 miliona.

Međutim, španski sud je naveo da je transfer vredeo 83,3 miliona, zbog čega se i žalila kompanija DIS, jer smatra da je Barselona prikrila pravi iznos i isplatila joj manje novca.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво