Читај ми!

Everton: Vređali su me neprestano, želim sve da zaboravim

Everton Luiz, fudbaler Partizana, saopštio je da želi da što pre zaboravi utakmicu protiv Rada, rekavši da je sve vreme vređan na rasnoj osnovi, zbog čega je posle meča i zaplakao.

"Čitav mesec smo vredno radili samo sa jednom željom, a to je da se što bolje pripremimo za početak sezone, dobijemo svaku utakmicu i borimo se za šampionsku titulu. Sa tim mislima smo i ušli u ovaj meč koji smo, iako nije bio lak, na kraju dobili. Ali zato sve drugo u vezi sa njim želim da zaboravim", navedeno je u saopštenju Evertona.

Partizan je pobedio Rad na Banjici sa 1:0, ali je meč ostao u senci incidenta.

Brazilac Everton je posle meča pritrčao tribini na kojoj su se nalazili organizovani navijači domaćeg tima i pokazao im srednji prst. To je bio njegov odgovor na konstantno vređanje kojem je bio podvrgnut tokom čitavog meča. Posle toga je došlo do koškanja među igračima oba tima, koje je potrajalo nekoliko minuta.

"Moja porodica i ja smo zavoleli Srbiju i vaš narod. Ovde se osećamo kao kod kuće i baš zato nisam mogao da sakrijem suze koje su same nekontrolisano išle, jer sam tokom 90 minuta utakmice trpeo rasističke napade, pogrdne nazive sa tribina. Dodatno me je uznemirio i stav protivničkih igrača koji su, umesto sve da smire, podržavali čitavo dešavanje. Našao sam se u grotlu ljudi bez emocija koji su me samo još dodatno napadali, umesto da me zaštite. Želim što pre sve da zaboravim, okrenem se svom timu, porodici i onome što najviše volim – fudbalu. I, molim vas, recimo 'ne rasizmu'", napisao je Everton Luis.

Fudbaleri Partizana su u znak podrške svom saigraču na društvenoj mreži Instagram okačili fotografiju kapitenske trake na kojoj na engleskom jeziku piše "Ne rasizmu".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво