Crveni bik pobeđuje ponovo, remi Kelna i Šalkea

Fudbaleri Lajpciga vratili su se na pobednički put u Bundesligi, pošto su u gostima savladali Borusiju Menhengladbah sa 2:1. U drugom meču nedeljnog programa 21. kola ekipe Kelna i Šalkea odigrale su 1:1.

Lajpcig je poveo u 31. minutu golom Emila Frosberga. Gladbah je mogao da izjednači, ali Torgan Azar nije iskoristio jedanaesterac u 45. minutu. Najbolji strelac gostiju Timo Verner uvećao je prednost na 2:0 u 55. minutu svojim 12. golom u sezoni.

Janik Vestergard smanjio je u 81. minutu na 1:2, ali domaćin nije uspeo da uradi ništa više do kraja meča.

Lajpcig je tako zabeležio pobedu posle dva uzastopna poraza i ostao je na drugom mestu. Ovim trijumfom se približio Bajernu na pet bodova zaostatka. Tim iz Menhengladbaha je pao na 11. mesto.

Šalke je do prednosti stigao već u drugom minutu golom Alesandra Šopfa, a Keln je izjednačio u 43. pogotkom Antonija Modestea.

Sastav iz Gelzenkirhena je u finišu meča imao tri odlične prilike, ali nije iskoristio nijednu. "Rudari" su ovim bodom preskočili na tabeli Menhengladbah zbog bolje gol razlike.

Keln je sedmi sa 33 boda, jednim manje od Herte koja je na poslednjem mestu koje vodi u evropska takmičenja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво