Читај ми!

Juventus siguran protiv Lacija, pobede Intera, Sasuola i Bolonje

Fudbaleri Juventusa pobedili su na svom terenu u Torinu Lacio sa 2:0, u utakmici 21. kola italijanskog prvenstva. Inter je u gostima savladao Palermo sa 1:0. Sasuolo je bio bolji od Peskare 3:1. Bolonja je nadigrala Torino sa 2:0. Gol Edina Džeka dovoljan za pobedu Rome.

Juventus je poveo u petom minutu golom Paola Dibale posle dodavanja Marija Mandžukuća, a konačan rezultat postavio je Gonzalo Iguain u 17. minutu, kada mu je Huan Kuadrado sa desne strane poslao loptu pred gol.

Domaći su bili bolji tokom cele utakmice, kontrolisali su igru, a jedinu šansu Lacio je imao preko Sergeja Milinković-Savića, koji je u 25. minutu sa poludistance šutirao pored leve stative. Do kraja utakmice Juventus je mogao da postigne još neki gol, ali su šanse propustili Leonardo Bonuči i Dibala.

Crno-beli sada imaju 16 pobeda i sa 48 bodova prvi su na tabeli, dok je Lacio četvrti sa 40 bodova, ali i utakmicom više.

Fudbaleri Intera pobedili su na gostujućem terenu Palermo sa 1:0 i ostvarili šestu uzastopnu pobedu. Jedini gol za Inter postigao je Žoao Mario u 65. minutu.

Inter je posle 12. pobede u prvenstvu peti na tabeli sa 39 bodova i ima bod manje od četvrtoplasiranog Lacija. Palermo je pretrpeo 15. poraz, a treći uzastopni, pretposlednji je na tabeli sa 10 bodova i ima bod manje od poslednjeplasirane Peskare.

Fudbaleri Sasuola pobedili su na gostovanju Peskaru sa 3:1 i ostvarili drugu uzastopnu pobedu. Dvostruki strelac bio je Alesandro Matri, u prvom i 73. minutu, a gol za goste postigao je i Lorenco Pelegrini u 65. minutu. Jedini gol za Peskaru postigao je Žan Kristof Bejebek u 56. minutu.

Bolonja je pobedila Torino sa 2:0 golovima dvostrukog strelca Blerima Džemailija u 43. i 83. minutu. Bolonja je 10. na tabeli sa 26 bodova, a Torino je deveti sa četiri boda više.

Đenova je na svom terenu odigrala nerešeno 2:2 sa Krotoneom i prekinula niz od četiri poraza, dok je Empoli pobedio Udineze sa 1:0, a istim rezultatom je Atalanta savladala Sampdoriju.

U poslednjoj današnjoj utakmici, fudbaleri Rome pobedili sa 1:0, a strelac jedinog pogotka na utakmici bio je Edin Džeko u 55. minutu.

Džeko se dobro snašao posle centaršuta Antonija Ridigera sa levog boka.

Kaljari je utkamicu završio s desetoricom igrača na terenu, pošto je Žoao Pedro u sudijskoj nadoknadi vremena drugog poluvremena dobio direktan crveni karton.

Roma sada ima 47 bodova i tako je zadržala bod zaostatka za liderom Juventusom, ali ima i utakmicu više, dok je Kaljari 11. sa 26.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи