Uefa: Partizan izbačen iz Evrope; Vazura: Neće biti suspenzije

Evropska fudbalska unija (Uefa) je Partizanu, zbog dugova, zabranila da igra u Ligi šampiona i Ligi Evrope u jednoj od naredne tri sezone ukoliko izbore plasman. Iz Partizana tvrde da suspenzije neće biti.

Kako prenosi Asoššiejted pres, Partizan ima oko dva i po miliona evra neplaćenih dugova, zaključno sa septembrom 2016. godine.

Uefa je odlučila da je takva kazna neophodna i primerena, jer je Partizan nekoliko puta krššio pravila o neplaćenim dugovima u poslednjih pet godina.

Partizan je u "sličnoj situaciji" bio 2013. godine, kada je klub na godinu dana suspendovan iz Uefinih takmičenja, pa "evropska kuća fudbala" smatra da je veća kazna jedini način da se utiče na klub.

Vazura: Neće biti suspenzije, platićemo sve na vreme

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura tvrdi da beogradski crno-beli sigurno neće biti suspendovani iz Evrope, jer će namiriti sve obaveze u predviđenom roku.

"Nismo suspendovani, već je to pretnja suspenzijom. Imamo vremena do kraja januara da izmirimo dugovanja i to ćemo učiniti. Suspenzije neće biti", rekao je Vazura agenciji Beta.

On je demantovao da je dug Partizana dva i po miliona evra.

"Nije to tačna suma. Dugujemo 450 hiljada evra. Platili smo već 90, a ostalih 360 hiljada ćemo izmiriti u predviđenom roku. Oni su pogrešili, verovatno jer je u pitanju porez, a mi smo reprogram poreza predali poslednjeg dana. Verovatno su zato pogrešili", rekao je Vazura.

Upitan da još jednom potvrdi da li će Partizan biti suspendovan, Vazura je rekao: "Neće sigurno. Platićemo sve na vreme".

I predsednik Partizana Milorad Vučelić je demantovao da je Uefa isključila crno-bele iz evrokupova na tri godine i pojasnio da se radi o uslovnoj kazni koja će biti izvršna ukoliko klub ne izmiri dugovanja do kraja januara.

On je rekao da u klubu već neko vreme znaju za tu kaznu i da će spornih 360.000 evra biti isplaćeno na vreme.

"Platićemo sve do petka ili najkasnije početkom sledeće nedelje", rekao je Vučelić i dodao da je urađen i reprogram duga, koji je prijavljen Finansijskoj komisiji Uefe.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи