Totenhem lako sa Votfordom, briljirali Kejn i Ali

Fudbaleri Totenhema pobedili su na svom terenu u Londonu Votford sa 4:1, u utakmici 19. kola Premijer lige i popeli se na treće mesto na tabeli.

Napadač Totenhema Hari Kejn postigao je dva gola, u 27. i 33. minutu, uz jednu asistenciju, u svojoj 100. premijerligaškoj utakmici za klub.

On je u Premijer ligi postigao 59 golova. Takođe, dva gola protiv Votforda postigao je i Dele Ali, u 41. i 46. minutu.

Totenhem je od početka stvarao šanse, a prvu ozbiljnu propustio je Deni Rouz u 23. minutu kada je šutirao preko gola. U 27. minutu pokušao je Dele Ali, ali je sa oko 25 metara pogodio prečku. U nastavku akcije Totenhem je poveo golom Kejna posle asistencije Kirana Tripijea.

Domaći su šest minuta kasnije stekli dva gola prednosti, a ponovo su u akciji učestvovali Kejn i Tripije.

Tripije je s desne strane centrirao i ubacio loptu pred gol, a Kejnu nije bilo teško da je pošalje u mrežu.

Treći gol za Totenhem postigao je Dele Ali u 44. minutu. Centrirao je Kejn u šesnaesterac, jedan igrač Votforda loše je reagovao i izbacio loptu samo do Alija, koji je lako postigao gol.

Već u prvom minutu drugog poluvremena Ali je postigao svoj drugi gol, a četvrti za Totenhem, posle nove greške gostujućih igrača i asistencije Kejna. Do kraja utakmice dobru priliku za Totenhem imao je Kejn iz slobodnog udarca, ali je golman Eurelio Gomes odbranio i izbcio loptu u korner.

Konačan reziltat postavio je Junes Kabul u drugom minutu nadoknade vremena posle velike gužve pred golom domaćih.

Totenhem je ostvario 11. pobedu u ligi, a četvrtu uzastopnu. Ekipa Maurusija Poketina je sada treća na tabeli sa 39 bodova, koliko ima i Mančester siti na četvrtom mestu. Arsenal bi mogao da preuzme treće mesto od Totenhema, ako kasnije danas pobedi Kristal Palas.

Votford je pretrpeo deveti poraz u prvenstvu i zauzima 13. mesto na tabeli sa 22 boda.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво