Klopov Liverpul ne posustaje, srušen i Siti

Fudbaleri Liverpula savladali su na svom terenu ekipu Mančester sitija sa 1:0, u derbi meču 19. kola Premijer lige. Jedini gol na meču postigao Vajnaldum u osmom minutu susreta. "Crveni" su prišli Čelsiju na šest bodova zaistatka, dok Siti zaostaje čak deset bodova za "plavcima".

Borba za drugo mesto na tabeli, u perspektivi iza titulu, pripao je Liverpulu. Golom Žoržinja Vajnalduma u osmom minutu utakmice, "crveni" su savladali Mančester siti i približili se vodećem Čelsiju na šest bodova zaostatka.

Susret je obeležio i duel dvojice velikih trenera, Jirgena Klopa i Pepa Gvardiole, kojima je ovo bio prvi međusobni susret od kada hleb zarađuju na OStrvu.

Nije bilo previše prilika na utakmici, ali je publika uživala u velikoj borbenosti, kao i lepim potezima fudbalskih majstora.

Trenutak odluke desio se u osmom minutu, kada je Adam Lalana prošao po levoj strani i uputio precizan centaršut u srce kaznenog prostora Sitija. Vajnaldum je u skoku nadvisio Aleksandra Kolarova i sa 11 metara glavom savladao Klaudija Brava.

Utisak je da su gosti bili bolji rival u drugom delu, ali je odbrana Liverpula odolela svim napadima "građana", što joj je retko polazilo za rukom u ovogodišnjem šampionatu.

Čelsi je i dalje prvi na tabeli Premijer lige sa 49 bodova, Liverpul ima 43, dok je Siti posle poraza ostao na trećem mestu sa 39 osvojenih bodova.

U nedelju se igraju još dve utakmice 19. kola, ali narednop počinje već 2. januara, kada će Siti na svom terenu dočekati ekipu Barnlija, dok Liverpul gostuje u Sanderlendu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се