Terzić: Ponosni rezultatima, dug između 36 i 39 miliona

Generalni direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić rekao je da je zadovoljan rezultatima u 2016. godini, ali i zbog toga što se već druga godina zaredom završava u finansijskom plusu.

"Izuzetno smo zadovoljni i ponosni ostvarenim rezultatima u godini za nama. Zadovoljni smo i finansijskim delom, godinu smo završili u plusu i sa zadovoljstvom konstatujem da se to dešava drugu godinu zaredom", rekao je Terzić na godišnjoj konferenciji za novinare u Beogradu.

Zvezda je u maju dominantno osvojila titulu šampiona Srbije i prva je sa šest bodova prednosti u odnosu na Partizan posle prvog dela nove sezone. Takmičenje u Evropi završila je u kvalifikacijama.

Terzić je naveo da je dug Zvezde između 36 i 39 miliona evra, u zavisnosti u kom periodu se posmatra.

"Radi se ciklično, ali nije isto u februaru ili u vreme kada se prodaju igrači. Dan u Zvezdi košta 30.000 evra, a mesec između 800 i 900 hiljada", kazao je Terzić.

Kako je rekao, klub isključivo posluje preko računa i bez "crnih fondova".

"Zvezda posluje 100 odsto i isključivo preko računa, bez crnih fondova, legalno i transparentno. Redovno plaćamo poreze po svim osnovama. Uefa monitoring uspešno kvartalno prolazimo", istakao je Terzić.

On je zahvalio sponzorima, Gaspromu, koji godišnje izdvaja četiri miliona evra, i Telekomu, koji daje 800.000, i dodao da klub ne može da živi od televizijskih prava i ulaznica i da mora da prodaje igrače, ali i da igra u evropskim takmičenjima.

Po njegovim rečima, Zvezda je u prethodne dve i po godine platila pet miliona evra poreza. Takođe, kazao je da klub redovno plaća porez, ali i koristi sve zakonske mogućnosti za reprogam.

"Zahvalan sam premijeru i vladi na razumevanju za sport i podržavaćemo ih sve dok tako bude", rekao je Terzić.

Terzić je rekao da je nezadovoljan kako mediji pišu o Zvezdi jer mu se čini "kao da je neko drugi šampion".

"Krivica u toj percepciji je nekim delom i moja jer sam se na kratko povukao iz medija i ostavio priliku za neke spekulacije", rekao je Terzić.

On je najavio da će ubuduće svakog ponedeljka neko iz rukovodstva kluba biti na raspolaganju novinarima.

Terzić je naveo da je od njegovog dolaska u klub juna 2014. godine postignut napredak u svakom segmentu i da je zadovoljan postinutim.

Generalni direktor Zvezde je poručio navijačima da budu "bez brige" jer je klub "na dobrom putu".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи