Brazil i Kolumbija igraju za Šapekoense

Prijateljska utakmica fudbalskih reprezentacija Brazila i Kolumbije, od koje će sav prihod otići za pomoć Šapekoenseu, odigraće se 25. januara u Rio de Žaneiru, saopštila je Brazilska fudbalska konfederacija.

Fudbaleri Šapekoensea, članovi stručnog štaba i funkcioneri kluba su među poginulima u avionskoj nesreći koja se prošlog meseca dogodila u Kolumbiji. Šapekoense je putovao na utakmicu protiv Atletiko Nasionala u finalu Kopa Sudamerikane. Od 77 putnika i članova posade u avionu, poginula je 71 osoba.

Fudbalski klubovi i razne fudbalske organizacije nude pomoć klubu, a pojedini evropski i južnoamerički klubovi ponudili su besplatno svoje igrače na pozajmicu.

U prijateljskoj utakmici s Kolumbijom, koja će se odigrati 25. januara na Nilton Santos stadionu u Riju, za Brazil će nastupiti igrači iz domaćih klubova.

"Pošto to nije termin Fife za međunarodne utakmice, pozvaćemo igrače iz brazilskih klubova kako ne bismo osramotili klubove ili igrače koji bi morali da odbiju poziv jer su fudbalske lige u to vreme u toku", navodi se u saopštenju Brazilske fudbalske konfederacije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво