Makazice Soa sačuvale prvo mesto Feneru, Pirova pobeda Makabija

Ekipa Fenerbahčea pobedila je kao gost Fejenord sa 1:0, a meč koji je turskoj ekipi sačuvao prvo mesto u grupi pred drugu fazu obeležio je novi fenomenalni gol Muse Soa, koji je ponovo makazicama savladao protivničkog golmana. Fudbaleri Makabija pobedili su Dandalk u šestom kolu Lige Evrope, ali ipak neće nastaviti takmičenje, pošto je Alkmar pobedio Zenit i završio na drugom mestu Grupe D.

Fenerbahče je minimalcem u Roterdamu obezbedio prvo mesto u grupi A i sebi obezbedio uslovno rečeno lakšeg protivnika u nokaut fazi.

Junak je ponovo bio fenomenalni napadač Musa So, koji još jednom efektnim pogotkom naterao fudbalsku Evropu da priča o njemu.

U drugom meču grupe A ekipa Žozea Morinja slavila je u Ukrajini protiv Zorije, bilo je 2:0 (strelci Mktarijan i Ibrahimović).

Fener je završio grupnu fazu sa 13 bodova, Mančester junajted je sakupio 12, Fejenord sedam a Zorija svega dva.

Sent Etjen i APOEL su prvu fazu završili na prvim mestima u svojim grupama, a pobede su večeras ostvarili i Mančester junajted i Majnc.

Alkmar je kod kuće vodio 2:0 i 3:1, a ovom pobedom je osvojio osmi bod, odnosno jedan više od Makabija, koji je kod kuće pobedio Dandalk sa 2:1. Zenit ima 15 bodova i on je ranije osvojio prvo mesto.

APOEL je kod kuće pobedio Olimpijakos sa 2:0 i tako obezbedio prvo mesto, sa četiri boda više od svog večerašnjeg rivala.

Jang bojs je pobedio Astanu sa 3:0 i sada takođe ima osam bodova, ali lošiji skor u međusobnim susretima sa Olimpijakosom, tako da je završio učešće u Evropi ove sezone. Astana je ostala na pet bodova. Ni klub iz Kazahstana nije imao šanse da prođe zbog lošijeg međusobnog skora sa atinskim crveno-belima.

Sent Etjen je u gostima pobedio Anderleht sa 3:2 i tako u direktnom obračunu izborio prvo mesto, sa bodom više od svog večerašnjeg rivala. Majnc je u Grupi C pobedio Gabalu 2:0 i sada ima devet bodova, ali ne bi prošao ni da je francuski klub izgubio zbog lošijeg međusobnog skora.

Astra i Roma odigrali su 0:0 u Rumuniji, a oba kluba su od ranije obezbedila prolazak u drugu fazu.

Rezultati:

Braga - Šahtjor 2:4
Konjaspor - Gent 0:1
Osmanlispor - Cirih 2:0
PAOK - Liberec 2:0
Karabag - Fjorentina 1:2
Viljareal - Steaua 2:1
Alkmar - Zenit 3:2
Anderleht - Sent Etjen 2:3
APOEL - Olimpijakos 2:0
Astra - Roma 0:0
Fejenord - Fenerbahče 0:1
Makabi Tel Aviv - Dandalk 2:1
Majnc - Gabala 2:0
Viktorija Plzenj - Austrija 3:2
Rapid - Atletik Bilbao 1:1
Jang bojs - Astana 3:0
Zorija - Mančester junajted 0:2
Sasuolo - Genk (odloženo)

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво