Читај ми!

Nova snaga u srpskom futsalu

U našoj zemlji konačno se pojavila ekipa koja može parirati Ekonomcu. U pitanju je Klub malog fudbala Euro Motus koji je ove sezone debitovao u prvoj ligi i koji posle devet kola vodi na tabeli sa svih devet pobeda i četiri boda više od neprikosnovenog Ekonomca iz Kragujevca.

Iako je Euro Motus osnovan tek 2015, za samo godinu dana uspeli su da osvoje nacionalni kup pobedom u finalu nad Ekonomcem sa 3:0 u Smederevu. Dominantno su ušli i u prvu ligu Srbije sa svim ostvarenim pobedama u prvoj ligi Beograda.

Trenutni su lideri na tabeli naše najkvalitetnije lige sa 27 bodova. Imaju devet pobeda iz devet odigranih mečeva i četiri boda više od Ekonomca koji je od 2007. osvojio osam titula šampiona Srbije za redom.

Entuzijazam beogradskog Euromotusa preneće se i na rad sa mladima, a prema rečima sportskog direktora Dragoljuba Markovića žele da pokrenu rad sa mlađim kategorijama i imaju petogodišnji plan razvoja koji bi ih uskoro mogao odvesti i u Uefa Futsal Kup.
U svojim redovima već sada imaju i reprezentativce.

U pitanju je mladi Jovan Lazarević, koji se sa samo 19 godina nametnuo novom selektoru Ivančiću i stručnjaci ga smatraju najtalentovaijim srpskim igračem. Lazarević se nada da će uskoro i sa Euro Motusom biti u prilici da nastupi i na evro sceni.

Futsal se na velika vrata vratio u prestonicu Srbije. Euromotus predanim radom i petogodišnjim planom razvoja već naredne godine želi i na Evroscenu. Već u četvrtak očekuje nas veliki derbi u Kragujevcu, gde bi pobedom nad Ekonomcem mogli da se učvrste na prvom mestu u Srbiji i približe se svom primarnom cilju.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво