Читај ми!

Zvezda savladala Metalac nakon preokreta u samom finišu

Metalac – Zvezda 1:2 (0:0). Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Metalac nakon preokreta u samom finišu susreta i zadržali šest bodova prednosti u odnosu na Partizan i Vojvodinu. Božović: Možda i najbolja utakmica ove sezone.

Zvezda je stigla do nove pobede u šampionskoj trci. Metalac je pružio snažan otpor, prvi je stigao do gola. Međutim, u samom finišu crveno-beli su za jedan minut postigli dva gola i preokrenuli rezultat u svoju korist.

Odličan meč je viđen u Milanovcu, prepun dobrih poteza i prilika, Metalac je propustio šanse da reši dileme pri rezultatu 1:0, ali se Zvezda na fantastičan način izdigla i izašla kao pobednik na sva tri poslednja, vezana gostovanja u Superligi. 

Metalac je vodio od 68. minuta golom kapitena Stefana Panića, a sebičnost pojedinih igrača kluba iz Gornjeg Milanovca, koji je imao prilike i za ubedljiviju prednost, koštala je ekipu.

Zvezda je golovima rezervista Petra Orlandića u 88. i Luke Adžića u 89. minutu preokrenula i ostvarila veoma značajnu pobedu.

Božović: Možda i najbolja utakmica ove sezone

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović ocenio je da su njegovi fudbaleri protiv Metalca odigrali najbolju utakmicu u sezoni i čestitao im na karakteru.

"Ovo nam je možda i najbolja naša utakmica ove sezone. Nezasluženo smo gubili, ali smo uspeli da preokrenemo i čestitam igračima na karakteru", rekao je Božović.

Utakmicu je već u prvom poluvremenu napustio Mihailo Ristić, a Božović je kazao da je on povredio zadnju ložu. Ugo Vijeira nije ni doputovao u Milanovac, a na pitanje zašto, Božović je rekao da portugalski napadač "nije ušao u autobus".

Na dodatno pitanje zašto nije ušao u autobus, Božović je odgovorio: "Treba njega pitati".

Božović je potom na konferenciji za novinare obrazložio da Vijeira dugo vremena ima problema sa člankom.

"On ima problema sa člankom, muči se dva-tri meseca. Prvo mora da ozdravi, a onda da počne da trenira. Ne znam šta će biti s njim, ima ugovor do juna i do juna će biti igrač Zvezde, ako ne ode u decembru", rekao je Božović.

Pobednički gol za crveno-bele postigao je omladinac Luka Adžić, a u Milanovcu je igrao i Uroš Račić. Trener šampiona Srbije je rekao da klub mora da forsira "svoju decu".

"Politika kluba mora da bude takva da forsira sopstvenu decu. Ima u podmlatku još interesantnih igrača, tu su Luka Ilić, Dejan Joveljić, moramo da ih forsiramo, ovo su prilike kad se kale. Račić je igrao izvanredno, Adžić rešio utakmicu. Na dobrom su putu, ali ih ne treba mnogo hvaliti", kazao je Božović.

Upitan za njegovu budućnost u klubu, odnosno da li će otići u decembru, Božović je rekao da je "veliki stres" za trenera kada ekipa gubi i preokrene pred kraj i da zbog toga želi da govori samo o utakmici.

Trener Metalca Nenad Vanić ocenio je da njegova ekipa igra dobro tokom cele sezone, ali da konstantno ponavlja greške.

"Metalac igra dobro tokom čitave sezone, ali nam se ponavljaju ovakve greške. Imali smo toliko situacija da rešimo utakmicu, ali nismo, možda zbog sebičnosti, možda zbog prevelike volje", rekao je Vanić.

On je istakao da se nada da ovakav poraz neće "slomiti" njegove igrače. "Nažalost nismo izdržali do kraja i moramo da se što pre okrenemo narednim utakmicama. Nadam se da nas ovo neće slomiti", kazao je Vanić.

Tok meča:

16.54 - Kraj meča. Metalac - Crvena zvezda 1:2.

16.50 - GOOOL! Preokret Zvezde, koja vodi sa 2:1. Strelac je Luka Adžić u 89. minutu.

16.48 - GOOOL! Crvena zvezda stiže do izjednačenja. Strelac je Orlandić u 88. minutu.

16.28 - GOOOL! Metalac vodi sa 1:0. Stvorila se gužva u kaznenom prostoru crveno-belih, najbolje se snašao kapiten Panić i smestio loptu u mrežu. Igrao se 68. minut.

16.04 - Počelo je drugo poluvreme ...

15.50 - Kraj prvog poluvremena. Metalac - Zvezda 0:0. Crveno-beli su napadali stvarali šanse, ali nisu uspeli da pronađu put to mreže sjajnog Belića. Svoje prilike propustili su Plavšić, Sikimić (nekoliko puta), Srnić. Donald je pokušao sa distance, ali je golman Metalca bio na visini zadatka. 

15.00 - Počeo je meč u Gornjem Milanovcu.

14.55 - Sastavi timova:

Metalac: Belić, Nikodijević, Otašević, Bondarenko, Simović, Panić, Mijić, Stojković, Stojanović, Mladenović, Kisedo.

Crvena zvezda: Manojlović, Petković, Le Talek, Fibel, Anđelković, Donald, Poletanović, Srnić, Plavšić, Ristić (Račić), Sikmić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво