Читај ми!

Vojvodina u finišu srušila Bačku

Fudbaleri Vojvodine kao gosti savladali su Bačku sa 1:0 i zadržali treće mesto na tabeli sa 38 bodova koliko ima i drugoplasirani Partizan. U gradskom derbiju Rad i Voždovac su odigrali bez golova. Javor je slavio u Novom Pazaru nakon preokreta, 2:1. U Nišu, Spartak je odneo ceo plen i sa tri boda se vraća u Suboticu, Radnički - Spartak 0:1. U Surdulici Radnik - Čukarički 1:1.

Bačka se dugo držala protiv Vojvodine, ali je u finišu meča drugi žuti karton dobio Zoran Švonja, a gostujući tim je iskoristio brojčanu prednost. Pobednički gol postigao je Nikola Ašćerić u 89. minutu, oko pola sata pošto je ušao u igru sa klupe za rezerve. Vojvodina je u završnici imala još jednu dobru priliku, ali je Lazar Zličić bio neprecizan.

Vojvodina i Partizan sada imaju po 38 bodova, tri manje od Crvene zvezde, koja igra u gostima protiv Metalca. Crno-beli su u petak pobedili Napredak sa 3:2.

Mladost je izbila na treće mesto, pošto je na svom terenu pobedila čačanski Borac 3:0. Tim iz Lučana poveo je autogolom Marija Maslaća već u četvrtom minutu, da bi posle toga Milan Bojović pogocima u 20. i 63. minutu stavio tačku na utakmicu.

Mladost se ovom pobedom izjednačila po bodovima s kruševačkim Napretkom, koji je u petak izgubio od Partizana. Oba tima imaju po 31 bod. Borcu je ovo bio peti uzastopni poraz, tako da je ostao na dnu tabele sa osam bodova.

Spartak je u gostima pobedio niški Radnički sa 1:0 i tako mu prišao na dva boda. Radničkom je ovo bio treći uzastopni poraz i sada ima 27 bodova na šestom mestu, dok je Spartak došao na sedmo. Pobednički gol postigao je Nemanja Milić u 87. minutu.

Javor je u gostima posle preokreta pobedio Novi Pazar sa 2:1 i tako prešao u gornji deo tabele sa 23 osvojena boda. Pazarci su poveli golom Envera Alivodića u 12. minutu. Izjednačio je Husnidin Gafurov u 47, a pobedu timu iz Ivanjice doneo je Ivan Cvetković iz penala u 47. minutu.

Pazaru je ovo bio 11. poraz u sezoni i sada je pretposlednji, sa 12. bodova.
Čukarički nije uspeo da ostvari treću uzastopnu pobedu, pošto je danas u gostima odigrao 1:1 s Radnikom iz Surdulice. "Brđani" su poveli golom Ismaela Fofane u 27. minutu, a domaći tim je izjednačio preko Miloša Adamovića u 73. minutu. Čukarički je 12. sa 17 bodova, a Radnik 13. sa 16.

Voždovac i Rad odigrali su 0:0 na stadionu "Na krovu". Gostujući tim, Rad, završio je utakmicu sa devet igrača, a veći deo meča igrao je oslabljen. Petar Jovanović dobio je drugi žuti karton u 39. minutu, a Zoran Ljubinković u 72.

Rad je sada 10. na tabeli sa 20 bodova, a Voždovac je 11. sa 18.  

Rezultati i strelci:

Mladost Lučani - Borac Čačak 3:0 (Maslać 4 autogol, Bojović 20, 63)
Novi Pazar - Javor 1:2 (Alivodić 12 - Gafurov 47, Cvetković 74 penal)
Bačka - Vojvodina 0:1 (Ašćerić 89)
Radnički Niš - Spartak 0:1 (Milić 86)
Radnik - Čukarički 1:1 (Adamović 73 - Fofana 27)
Voždovac - Rad 0:0
Metalac - Crvena zvezda 1:2 (Panić 68 - Orlandić 88, Adžić 89)

Petak:
Partizan - Napredak 3:2 (Leonardo 45, 55 penal, Stevanović 84 - Gobeljić 19, Vukanović 42)

Tabela:
Crvena zvezda 44 bodova, Partizan 38, Vojvodina 38, Napredak 31, Mladost Lučani 31, Radnički Niš 27, Spartak 25, Javor 23, Metalac 20, Rad 20, Voždovac 18, Čukarički 17, Radnik 16, Novi Pazar 12, Bačka 11, Borac Čačak 8.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара