Hofenhajm ponovo prvi, Štutgart ostao bez bodova

U prvoj utakmici 11. kola prvenstva Nemačke u petak su u Leverkuzenu fudbaleri domaćeg Bajera 04 savladali tim Volfzburga sa 2:0. U ostalim utakmicama odigranim u subotu postignuti su sledeći rezultati

Fudbaleri Hofehnajma pobedili su na svom terenu ekipu Karlsruea sa 4:1 u meču 11. kola nemačkog šampionata i preuzeli čelno mesto na tabeli od Leverkuzena. Junaci nove, osme prvenstvene pobede ekipe koja je prošle godine igrala u drugoj ligi bili su Vedad Ibišević i Činedu Obasi.  Ibišević je mrežu gostiju iz Karlruea zatresao u 15. i 75. minutu, dok je Obasi bio precizan u 67. i 78. minutu. Jedini gol za goste postigao je Sebastijan Frajz u 20. minutu.
Do ovog kola trećeplasirani Hamburg doživeo je ubedljiv poraz na gostovanju Hanoveru - 3:0. Strelci za domaćina bili su Kristijan Šulc u petom, Jan Šlaudraf u 18. i Jirži Štajner u 79. minutu.
Još gore prošla je berlinska Herta, koja je u Bremenu poražena od domaćeg Verdera sa 5:1.  Verder je poveo autogolom Gojka Kačara u 14. minutu, Dijego u 20. minutu povisio na 2:0, a treći gol za domaće dao je Markus Rozenberg 42. minutu. U drugom poluvremenu dva gola Klaudija Pizara u 60. i 85. minutu donela su Verderu ubedljivu pobedu.
Ekipa Štutgarta, koja će u četvrtak dočekati Partizan u ligi Kupa UEFA, na svom terenu izgubila je od Kelna sa 3:1.  Dvostruki strelac za "jarčeve" bio je slovenački internacionalac Milivoje Novaković u trećem i 61. minutu, a dok je treći gol dao Peti u 90. minutu.
Ekipa Bajerna iskoristila je poraz Hamburga i pobedom na svom terenu protiv Arminije (3:1) preuzela treće mesto na tabeli. Bajern je do pobede došao golovima Miroslava Klozea u 25, Franka Riberija u 76. i Lukasa Podolskog iz penala u 85. minutu.

Bajern Minhen - Arminija Bilefeld 3:1
Energi - Šalke 04 0:2
Hanover - Hamburger 3:0
Hofenhajm - Karlsrue 4:1
Štutgart - Keln 1:3
Verder Bremen - Herta Berlin 5:1

Tabela:

1. Hofenhajm 25
2. Bajer Leverkuzen 24
3. Bajern Minhen 21
4. Šalke 04 20
5. Hamburger 20
6. Herta Berlin 18 itd.
U nedelju igraju:
Borusija (Dortmund) - Bohum
Borusija (Menhengladbah) - Ajntraht (Frankfurt).

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара