Radnički savladao Vošu u Nišu, novi poraz Čukaričkog

Fudbaleri Radničkog savladali su Vojvodinu u Nišu minimalnim rezultatom (1:0), u derbi utakmici 14. kola Superlige. Zvezda pobedila Rad, Napredak savladao Borac, a Čukarički doživeo novi poraz.

Fudbaleri Radničkog pobedili su večeras u Nišu Vojvodinu sa 1:0, dok je Mladost sa 2:0 bila bolja od Čukaričkog u poslednjim utakmicama 14. kola Superlige Srbije.

Radnički je do trijumfa na stadionu Čair u veoma uzbudljivoj utakmici došao pogotkom Marka Mrkića u 22. minutu.

Utakmica u Nišu protekla je u izuzetno jakom ritmu sa dosta šansi na obe strane. Radnički je u prvom poluvremenu mogao da ima i ubedljiviju prednost, ali je Milan Pavkov dvaput u izglednim situacijama bio neprecizan.

Vovjvodina je u 45. minutu ostala s desetoricom igrača na terenu, pošto je Novica Maksimović dobio drugi žuti karton.

Radnički brojčanu prednost nije uspeo da iskoristi i dođe do ubedljivije pobede, a čak je i Vojvodina u finišu imala nekoliko solidnih prilika, ali ekipa Nenada Lalatovića nije uspela da dođe do izjednačenja.

Mladost je u Lučanima lako pobedila Čukarički, a golove su postigli Vladimir Radivojević u 39. i Milan Bojović u 79. iz jedanaesterca.

Fudbaleri Napretka iz Kruševca pobedili su na svom terenu Borac iz Čačka sa 3:1, dok je Javor iz Ivanjice istim rezultatom na gostovanju bio bolji od Voždovca. U ostalim utakmicama Novi Pazar je igrao nerešeno 1:1 s Bačkom, dok je meč između Metalca i Spartaka iz Subotice završen bez golova.

Borac je u Kruševcu prvi stigao do prednosti, pogotkom Lazar Jovanović u 17. minutu, ali je ekipa Dragana Ivanovića uspela da preokrene i na kraju dođe do petog uzastopnog trijumfa u Super ligi Srbije.

Izjednačenje Napretku doneo je Ibrahima N'Diaje u 31. minutu, da bi prednost Voždovcu doneo Aleksa Vukanović u 49. minutu. Konačan rezultat postavio je N'Diaje u 82. minutu svojim drugim golom na utakmici.

Borac je meč završio s desetoricom igrača na terenu, pošto je Miloš Krstić u 81. minutu dobio crveni karton.

Voždovac je na svom terenu nadigrao Javor iz Ivanjice, ali su gosti ipak posle preokreta stigli do trijumfa.

Domaćin je do prednosti stigao u 32. minutu golom Jovana Stojanovića iz jedanaesterca, a preokret Javoru doneo je Darko Bjedov pogocima u 49. i 60. minutu.

Bačka je u Novom Pazaru protiv isoimene ekipe iz tog grada povela u 55. minutu preko Filipa Bajića, ali na kraju nije uspela da dođe do pobede.

Defanzivac Bačke Ivan Rogač je u 69. minutu dobio drugi žuti karton, što je domaćin iskoristio i 80. preko Irfana Vusljanina iz jedanaesterca stigao do boda. 

Ovako su protekli današnji mečevi: 

19.00 - Završene su i poslednje dve utakmice 14. kola, Radnički je savladao vojvodinu u Nišu sa 1:0, dok je Mladost u Lučanima dobila Čukarički sa 2:0. 

18.40 - Novi gol u mreži Čukaričkog, Mladost vodi 2:0! 

17.41GOOOLLL! Domaćini vode i u Dragačevu – Mladost vodi protiv Čukaričkog.

17.28 - GOOOL! Radnički vodi protiv Vojvodine sa 1:0. Strelac je Mrkić u 22. minutu. 

17.00 - Počeli mečevi: Mladost - Čukarički, Radnički Niš - Vojvodina

16.48 - Kraj mečeva, rezultati: Crvena zvezda - Rad 2:1 (0:0), Metalac - Spartak 0:0, Napredak - Borac 3:1 (1:1), Novi Pazar - Bačka 1:1 (0:0), Voždovac - Javor 1:2 (1:0).

16.38 - GOOOL! Zvezda ponovo vodi, 2:1. Strelac je Sikimić u 75. minutu. Donald je pronašao Sikimića u kaznenom prostoru, ovaj se našao sam ispred Filipovića i nije mu bilo teško da ponovo zatrese mrežu Rada.

16.27 - GOOOL! Rad stiže do izjednačenja, 1:1. Strelac je Denić u 65. minutu. Lutovac je centrirao sa desne strane, a Denić je bio najviši u skoku i savladao nemoćnog Manojlovića.

16.10 - GOOOL! Zvezda vodi protiv Rada sa 1:0. Strelac Sikimić u 48. minutu. Centaršut Anđelkovića sa leve strane, usledio je udarac glavom Sikimića, Filipović brani i odbija loptu, stvorila se gužva u kaznenom prostoru, ponovo lopta dolazi do Sikimića koji je smešta u suprotan ugao.  

16.05 - Počelo je drugo poluvreme.

15.50 - Poluvreme, rezultati: Crvena zvezda - Rad 0:0, Metalac - Spartak 0:0, Napredak - Borac 1:1, Novi Pazar - Bačka 0:0, Voždovac - Javor 1:0.

15.00 - Počeli mečevi: Crvena zvezda - Rad, Metalac - Spartak, Napredak - Borac, Novi Pazar - Bačka, Voždovac - Javor.

14. kolo Superlige:

Subota:
Radnik - Partizan 1:3

Nedelja:
Crvena zvezda - Rad 2:1 (0:0)
Metalac - Spartak 0:0
Napredak - Borac 3:1 (1:1)
Novi Pazar - Bačka 1:1 (0:0)
Voždovac - Javor 1:2 (1:0)
Mladost - Čukarički 2:0 (1:0)
Radnički Niš - Vojvodina 1:0 (1:0)

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво