Ivančić novi selektor futsal reprezentacije Srbije

Novi selektor reprezentacije Srbije u futsalu Goran Ivančić rekao je da je cilj plasman na Evropsko prvenstvo u Sloveniji, a da bi bio srećan da se ponovi uspeh sa prethodnog prvenstva, na kom je osvojeno četvrto mesto.

"Velika je čast što sam dobio ovako veliko poverenje. Bio bih veoma srećan kada bih ponovio uspeh sa prošlog Evropskog prvenstva, kada smo bili četvrti. Preda mnom su velike obaveze, planovi i očekivanja. Prvi cilj je plasman na kontinentalni šampionat u Sloveniji, što će biti teško jer je jaka grupa", rekao je Ivančić novinarima na promociji u Beogradu.

Ivančić će na tom mestu zameniti Acu Kovačevića, a futsal reprezentaciju će voditi u naredne dve godine.

Srbija će igrati u Grupi pet kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, u kojima će joj protivnici biti Španija, Poljska i pobednik preliminarne runde, gde će se sastati Moldavija, Vels, San Marino i favorit Grčka.

Futsal reprezentacija Srbije će u ponedeljak u Novom Sadu i u utorak u Zrenjaninu igrati prijateljske utakmice sa Holandijom, a ulazi na oba susreta biće besplatni.

Pozvani su golmani Aleksa Antonić i Stefan Filipović i igrači Dragan Tomić, Jovan Lazarević, Miloš Simić, Andrija Stanković, Nikola Matijević, Nenad Rančić, Slobodan Rajčević, Marko Perić, Bojan Filipović, Stefan Rakić, Denis Ramić i Predrag Jovanović.

"Imamo odličan potencijal, a želja mi je da napravimo veću bazu, da igrače po regionima pripremimo za ono što ih očekuje kad dođu u reprezentaciju. Pokušavamo da napravimo sistem, da ko dođe posle mene može da zna na koga i šta može da računa. Imam ideju da promenim sistem rada i način igre", kazao je novi selektor.

Ivančićevi pomoćnici biće Vojkan Vukmirović i Dejan Knežević, kondicioni trener Bojan Antonić, lekar Aleksandar Ristanović, fizioterapeut Dragan Ristović, tim menadžer Igor Gačić, a ekonom Nenad Dragaš.

On je kao igrač nastupao za Novi Sad, Vojvodinu, Srbiju i univerzitetsku i A selekciju Jugoslavije. Trenersku karijeru počeo je 2000. godine, a u stručnom štabu reprezentacije je od 2010.

Zamenik sportskog direktora Fudbalskog saveza Srbije Perica Ognjenović zahvalio je dosadašnjem selektoru Aci Kovačeviću na doprinosu za razvoj futsal reprezentacije Srbije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво