Poljski navijači uoči meča u Krakovu: Kosovo je Srbija

Na dan utakmice Ukrajina – Kosovo, koja je iz dobro poznatih razloga igrana u poljskom Krakovu, između stabala drveća u blizini čuvenog zamka Vavel je okačen transparent „Kosovo je Srbija".

Ukrajina je bez većih problema savladala Kosovo (3:0) u kvalifikacijama za odlazak na Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Na samoj utakmici je bilo veoma malo publike, što je zahtevao poljski domaćin, bojeći se nereda na stadionu i oko njega.

Međutim, kako navode poljski mediji – sa vidljivim olakšanjem – to je izbegnuto zbog veoma mirnog ponašanja onih navijača i delegacija dva saveza koja su bila na stadionu „Krakovija".

Ukrajina ne priznaje nezavisnost Kosova i zbog toga je, po preporuci ministarstva spoljnih poslova te zemlje, doneta odluka da se ovi mečevi igraju na neutralnom terenu.

Poljska je formalno priznala nezavisnost Kosova, ali su navijači brojnih poljskih klubova u prošlosti iskazivali svoje oštro protivljenje. Taj trend nastavljen je i ovim gestom...

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи