Читај ми!

Ubedljiv trijumf Srbije u Moldaviji!

Reprezentacija Srbije savladala je Moldaviju na stadionu Zimbru u Kišinjevu rezultatom 3:0. Strelci za našu selekciju bili su Filip Kostić, Branislav Ivanović i Dušan Tadić.

Računica je bila veoma prosta. Jednačina bez ijedne nepoznate, moglo bi se reći. Ukoliko želi na Svetsko prvenstvo u Rusiju – a želi, očajnički to želi – Srbija mora po svaku cenu da pobedi selekciju kakva je Moldavija (ostavimo po strani one floskule o „fudbalu koji svi igraju" i „nepostojanju velikih i malih reprezentacija").

Naprosto, nacionalni tim naše zemlje ima težak zadatak pred sobom u Grupi D, sa selekcijama Velsa, Republike Irske i Austrije, a u okršaje sa tim sastavima ne bi trebalo da ulazi u podređenom položaju, kao ekipa koja je ostavila bodove u Kišinjevu. Na radost svih njenih navijača i fudbalu odane javnosti, i nije ih ostavila.

Tim Slavoljuba Muslina je odigrao pristojan meč protiv protivnika koji, izuzimajući par igrača (a jedan od njih je poklonio prvi gol „orlovima“), raspolaže limitiranim potencijalom, a u skladu s tim je stigao do ubedljive pobede koja je, važno je naglasiti, mogla da bude i izraženija.

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je u Kišinjevu selekciju Moldavije sa 3:0 u drugom kolu Grupe D i tako ostvarila prvi trijumf u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo koje se 2018. godine igra u Rusiji.

Srbija je povela golom Filipa Kostića u 19. minutu, da bi na 2:0 u 37. povisio kapiten Branislav Ivanović, a konačan rezultat u 60. minutu postavio je Dušan Tadić.

Srbija posle drugog kola u Grupi D ima četiri boda, te se tako nalazi na deobi prvog mesta sa selekcijama Velsa, Austrije i Irske, dok su Moldavija i Gruzija bez bodova.

Srbija je prilično lako pobedila u Kišinjevu, iako na početku utakmice nije delovalo da će tako biti, pošto je Moldavija imala nekoliko opasnih napada, ali bez realizacije.

Ekipa selektora Slavoljuba Muslina brzo se oslobodila pritiska domaćina i preko Jagoša Vukovića i Aleksandra Kolarova pretila Moldaviji.

Srbija je došla do prednosti posle velike greške kapitena Moldavije Aleksandrua Epureanua. Njemu je Dušan Tadić uzeo loptu, izašao sam pred golmana Ilije Čebanova i nesebično dodao do Kostića, koji nije imao problem da loptu pošalje u prazan gol.

Kostić je u 30. minutu imao veliku priliku za novi pogodak, opet posle asistencije Tadića, ali je pogodio stativu iako je ostao sam ispred protivničkog golmana.

Srbija je dala drugi gol u 37. minutu, posle akcije iz kornera. Tadić je odigrao pas sa Kostićem i centrirao, a kapiten "orlova" Ivanović je sa ivice peterca udarcem glavom savladao Čebanova.

Kako je završila prvo, Srbija je tako nastavila u drugom poluvremenu, sa napadima i šansama. Dobru su na početku imali Aleksandar Katai, koji je zamenio Andriju Pavlovića, a potom i Tadić, ali su bili neprecizni.

Konačan rezultat postavljen je u 60. minutu, a strelac je bio najbolji fudbaler Srbije na utakmici, Dušan Tadić, koji je posle dve asistencije dao gol.

Utakmica je odigrana na stadionu Zimbru pred oko 7.000 gledalaca, a sudio je Aleksej Kulbakov (Belorusija).

Žuti kartoni: Kojočari, Bolohan (Moldavija), Kolarov, Vuković, S. Mitrović (Srbija).

MOLDAVIJA: Čebanu, Racu, Karp, Epureanu, Bolohan, Kojočari, Gacan (od 78. Ginsari), Andronik (od 69. Mihaliov), Čebotaru, Dedov (od 63. Sidorenko), Bugajev.

SRBIJA: Stojković, Ivanović, Nastasić, Vuković (od 70. S. Mitrović), Rukavina, Kolarov, Gudelj, Milivojević, Kostić (od 69. Z. Tošić), Tadić, Pavlović (od 46. Katai).

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво