Alardajs ponudio ostavku, Engleska posle 67 dana dobija novog selektora

Selektor reprezentacije Engleske Sem Alardajs je ponudio ostavku, posle samo 67 dana na dužnosti, zbog skandala oko nuđenja saveta o "zaobilaženju" pravila o transferima igrača (pravila koja se tiču zabrane takozvanog vlasništva treće strane), preneli su britanski mediji.

Kako je preneo Miror, očekuje se da će Fudbalski savez Engleske (FA) prihvatiti ostavku, a saopštenje se očekuje tokom večeri.

Alardajs je popodne razgovarao sa predsednikom Saveza Gregom Klarkom i izvršnim direktorom Martinom Glenom, kada je i ponudio ostavku.

Bivši trener Sanderlenda će tako, posle 67 dana i jedne utakmice, napustiti reprezentaciju Engleske.

On je u julu potpisao dvogodišnji ugovor sa Savezom, nasledivši Roja Hodžsona, a britanski mediji spekulišu da će ga na klupi reprezentacije zameniti Garet Sautgejt.

Britanski dnevnik Telegraf objavio je snimke, za koje tvrdi da su iz avgusta, na kojima se vidi Alardajs kako razgovara sa prerušenim novinarima, koji su tvrdili da su predstavnici jedne azijske firme. Na snimku se čuje kako Alardajs govori da se pravila o vlasništvu igrača treće strane mogu zaobići.

Telegraf je naveo da je posao od 400.000 funti sklopljen sa selektorom, koji bi trebalo da predstavlja firmu i da bude glavni govornik na događajima. Alardajs je rekao novinarima da svaki dogovor mora prvo da odobri FA. Selektor je sastanku sa lažnim biznismenima u Londonu prisustvovao u društvu svog agenta Marka Kertisa i finansijskog savetnika Šejna Molonija. Na snimku se čuje kako Alardajs svog prethodnika zove "Voj", zbog Hodžsonove govorne mane. Selektor je kritikovao i nekadašnjeg asistenta Garija Nevila, a ocenio je da je odluka da se potroši 870 miliona funti da se ponovo izgradi Vembli "glupa".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво