Trijumf Partizana pod Rudnikom u "presudnoj utakmici sezone"

Partizan je u Gornjem Milanovcu nastavio niz pozitivnih rezultata. Crno-beli su savladali Metalac (1:0) u desetom kolu Superlige Srbije, zahvaljujući sjajnom golu Leonarda, ali i, onome na čemu insistira trener Marko Nikolić (koji je ovaj meč okarakterisao kao "možda i presudan u jesenjem delu šampionata"), izuzetno disciplinovanoj igri u sve četiri faze igre.

„Najteže utakmice za Partizan (i Crvenu zvezdu) su one posle večitog derbija", kaže poznata rečenica - koja međutim i nije floskula. Dueli nakon emotivnog pražnjenja u meču sa najvećim rivalom zaista jesu komplikovani. To je u slučaju Partizana samo pojačano i naglašeno činjenicom da su crno-beli gostovali verovatno i najtvrđoj ekipi domaćeg šampionata (primili do ovog susreta samo šest golova, od čega samo dva na svom stadionu).

Partizan je napao od samog početka, mnogo igrača je posvetio završnici napada. Međutim, to prisustvo velikog broja fudalera u danas belim dresovima nije omogućilo rivalu da stigne do prilike iz ofanzivne tranzicije, pre svega zahvaljujući odličnom stajanju crno-belih i inteligentnom pozicioniranju igrača u poslednje dve linije.

Gosti su napadali, ali dve najbolje prilike koje su stvorili stigli su iz udarca iz slobodnog udarca, odnosno udarca sa distance. Oba puta egzekutor akcija bio je Marko Jevtović.

Crno-beli su mnogo lakše ulazili u prilike u nastavku meča. Nikola Đurđić i Uroš Đurđević (posebno on) propustili su fenomenalne šanse. Na njihovu, ali i sreću ekipe iz Humske, Leonardo je u 61. minutu - iako je do tada možda bio i jedan od slabijih igrača u polju Partizana - postigao fenomenalan pogodak.

Partizan je ove nedelje pobedio i Napredak u Kupu sa 3:1, tako da mu je ovo bila ukupno peta uzastopna pobeda u svim takmičenjima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво