Reprezentativci Srbije: Imamo lepu priliku, moramo da je iskoristimo

Fudbaleri Srbije sa zdravom dozom samopouzdanja očekuju početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Andrija Pavlović rekao je da veruje da ekipa ima kvalitet da se plasira na Svetsko prvenstvo u Rusiji i da je važno da na pravi način započne kvalifikacije.

"Ovo je novi početak za nas, okupili smo se, mislim da imamo lepu perspektivu i atmosferu. Neće biti lako, ekipe u našoj grupi su se dobro pokazale na Evropskom prvenstvu, ali verujem u naš tim. Mislim da imamo kvalitet da prođemo grupu, da ne mislim, ne bih bio ovde. Mnogo nam znači podrška publike, pogotovo što počinjemo novo poglavlje u ovoj godini. To je jedna od ključnih stvari", rekao je Pavlović.

Fudbaleri Srbije će u ponedeljak od 20.45 na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu igrati protiv Irske, na početku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

"Mnogo je važan način na koji otvaraš svako takmičenje. Igramo na domaćem terenu, imamo dobru šansu da otvorimo kvalifikacije kako treba i uz podršku publike krenemo pravim putem ka Rusiji", rekao je fudbaler Kopenhagena.

Upitan da li za njega ima mesta u timu, Pavlović je odgovorio: "Čim sam ovde, mislim da ima mesta za mene".

"Sve je na selektoru, zadovoljstvo mi je da svaki put dođem na okupljanje. Selektor će odlučiti, a biću raspoložen da odigram sve što od mene bude zahtevao", naveo je Pavlović.

On je na konstataciju o lošem učinku napadača u svojim klubovima, rekao da će se ekipa posvetiti pre svega taktičkom delu.

"Oni igraju na brze kontranapade, moramo da pronađemo rešenje kako da probijemo njihov čvrst blok, a siguran sam da hoćemo", rekao je Pavlović.

Reprezentativac Jagoš Vuković, fudbaler jako dobrog turskog Konjaspora, rekao je da ekipa spremno dočekuje utakmicu i da sumnja da će Irska napasti u Beogradu.

Fudbaler Genta Stefan Mitrović istakao je da ekipa odlično radi i da spremno mora da dočeka utakmicu u ponedeljak.

"Tim je spreman psihički i taktički. U prijateljskim utakmicama se video izuzetan pomak u našoj igri. Veoma je važno da navijači stanu iza nas, ovo je veoma važan ciklus utakmica i moramo da se plasiramo na Svetsko prvenstvo. Važno je da smo dobro analizirali protivnika", rekao je on.

Upitan da li je na napadačima veliki pritisak, Mitrović je rekao da cela ekipa mora da pomogne kako bi napadači dobili više šansi.

"Pritisak nije samo na njima, nego na svima. Ne mogu oni sami, svi zajedno moramo da pomognemo napadačima da uđu u šanse. Poznato je šta selektor zahteva. I ranije smo vanprosečno radili na treninzima, ali imam utisak da se sada konkretnije radi na stvarima koje zahteva utakmica. To će nam pomoći da spremno dočekamo protivnika. Ekipa se prilagodila novom sistemu igre, odlično se radi presing, što je najvažnije", rekao je Mitrović.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво