Sivić izabrao mlade za mečeve sa Italijom i Irskom, stiže pomoć od Muslina

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Tomislav Sivić objavio je spisak igrača za utakmice protiv Italije i Irske u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope na kojem se nalazi jedan debitant - Nemanja Radonjić iz Čukaričkog. Selektor A tima Slavoljub Muslin "ustupio" Grujića, Živkovića i Maksimovića za meč sa "azurima".

Na spisku su i povratnici iz A tima Nemanja Mihajlović i Sergej Milinković-Savić, kao i oporavljeni Miloš Veljković iz Verdera.

Sivić je pozvao sledeće igrače:

Golmani: Boris Radunović (Avelino), Vanja Milinković-Savić (Lehija), Đorđe Nikolić (Bazel).

Odbrana: Petar Gajić (Bordo), Aleksandar Filipović (Jagodina), Darko Lazić (Anži), Vukašin Jovanović (Zenit), Nikola Maraš (Rad), Miloš Veljković (Verder), Nikola Antić (Vojvodina), Nemanja Antonov (Grashopers).

Sredina terena: Nemanja Mihajlović (Partizan), Mihailo Ristić (Crvena zvezda), Mijat Gaćinović (Ajntraht), Sergej Milinković-Savić (Lacio), Dejan Meleg (Vojvodina), Saša Lukić (Torino).

Napad: Dejan Dražić (Selta), Uroš Đurđević (Partizan), Nemanja Radonjić (Čukarički), Aleksandar Čavrić (Genk).

Srbija gostuje Italijanima 2. septembra u Vičenci, a četiri dana kasnije dočekuje Irce u Novom Sadu.

Sivić: Problem je mala minutaža igrača, hvala selektoru Muslinu 

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Tomislav Sivić za možda i presudan duel sa Italijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo imaće na raspolaganju Marka Grujića, Andriju Živkovića i Nemanju Maksimovića, pošto mu je kolega iz A tima Slavoljub Muslin izašao u susret.

"Očekuje nas najbitnija utakmica u celim kvalifikacijama, Italija je prva i ima samo jedan remi sa nama. Ipak, imamo iste ambicije kao kada smo igrali kod kuće. Problem pravi mala minutaža igrača u klubovima, ali nema alibija, imamo kvalitet i nadamo se podvigu", rekao je Sivić na konferenciji za medije u prostorijama FSS na Terazijama.

Sivić je dodao da će se Grujić, Maksimović i Živković posle meča u Vičenci vratiti obavezama A selekciji i da neće biti na meču sa Republikom Irskom.

"Hvala selektoru Muslinu, velika je stvar što nam je omogućio da nam se priključe trojica dobrih fudbalera", poručio je Sivić.

Prema njegovim rečima prednost Italijana je što su dugo na okupu, za razliku od "Orlića".

"Objektivno imaju duži kontinuitet, stariji su i skoro svi igrači su godište 1994, za razliku od nas, što nije mala prednost u ovom uzrastu. Oni su treću godinu zajedno, a mi pravimo tim za svaku akciju. Nemojte još mene da okrivite što igrači ne igraju u klubovima", rekao je Sivić.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара