Božović: Pokušali smo; Di Frančesko: Igrali smo koliko je bilo potrebno

Sasuolo je bolji tim od Crvene zvezde i kao takav ide u Ligu Evrope. Evo šta su o dvomeču, ali i još nekim stvarima iz šireg konteksta, rekla dvojica trenera...

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da je njegova ekipa gajila nadu da može da pobedi italijanski Sasuolo u revanšu plej-ofa Lige Evropa u Beogradu, ali da ih je rano primljeni gol dosta poremetio.

"Gajili smo nadu da možemo da pobedimo Sasuolo, ali rano primljen gol nas je poremetio, pa je posle bilo psihološki teško da se vratimo. Na kraju mi je drago što smo izjednačili i što nismo izgubili. Nemam šta da zamerim igračima, borili su se koliko su mogli", rekao je Božović novinarima na stadionu "Rajko Mitić".

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su u Beogradu nerešeno 1:1 sa italijanskim Sasuolom u revanš meču baraža za Ligu Evropa i tako završili učešće u tom takmičenju.

U prvoj utakmici prošlog četvrtka Sasuolo je na svom terenu pobedio sa 3:0.

"Juče sam ovde govorio da se nismo borili u prvom meču, da nismo dovoljno trčali. Čitava ekipa nije bila u dobrom stanju, a ja ne znam razlog toga. Nismo im pružili otpor i to nas je posebno koštalo. Možda smo bili malo umorni, jer smo odigrali 10 utakmica za 40 dana. Na to nismo baš navikli, a i imali smo igrače koji su kasno došli", rekao je Božović.

On je rekao da misli da "ova ekipa Zvezde ima budućnost uz određene korekcije" i dodao da su crveno-beli ove sezone "pokušali da naprave rezultat u Evropi".

Publika je na stadion "Rajko Mitić" zvižducima ispratila Pabala Moučea i Džona Ruiza kada su izlazili iz igre.

"Publika ima pravo da iskaže nezadovoljstvo, ali ja sam trener. Nisam video ko nije želeo da igra. Možda je neko slabije odigrao, ali nije bio igrač koji nije imao želju da igra", kazao je Božović.

Upitan da li će nastaviti da sa "istim žarom i željom" vodi crveno-bele, Božović je rekao da ima.

"Znate kako kako je govorio drugo Tito - 'Radimo kao da će biti 100 godina mira, a spremamo se da sutra bude rat".

Na pitanje da li će Aleksandar Katai napustiti klub, Božović je rekao da "ne zna šta će biti".

"Zavisi od ponude. U suštini, Zvezda je prethodne godine najviše zaradila od prodaje igrača. Situacija je takva da mora od toga da živi. Kada dodje privatizacija i kada neko da pare, Zvezda će onda moći da zadrži igrača", kazao je Božović.

Trener Sasuola Luka di Frančesko rekao je da mu je drago što je njegova ekipa izborila plasman u Ligu Evropa, ali da žali što u Beogradu nije pobedila Crvenu zvezdu.

"Dobro smo otvorili utakmicu s ranim golom, ali nismo dovoljno dobro završili s još jednim. Pohvalio bih igru Zvezde koja je danas dobro igrala. Navijači su bili odlični", rekao je Di Frančesko novinarima posle utakmice.

"Ovu utakmicu smo odigrali profesionalno koliko je trebalo da bismo prošli dalje. Formu ćemo graditi u nastavku sezone. (Alesandro) Matri je imao četiri - pet dobrih šansi, ali nismo došli do drugog gola. 100 odsto šansi. Verujem da ćemo biti sve bolji kako vreme prolazi", kazao je Di Frančesko.

On je dodao da njegov tim ne razmišlja mnogo o Ligi Evropa.

"Bez nekih predviđanja sam. Ićićemo od utakmice do utakmice, pa dokle stignemo", rekao je Di Frančesko.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво