Zvezda bez Evrope desetu sezonu zaredom

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su u Beogradu nerešeno (1:1) sa italijanskim Sasuolom u revanš meču baraža za Ligu Evropa i tako završili učešće u tom takmičenju. U prvoj utakmici prošlog četvrtka Sasuolo je na svom terenu pobedio sa 3:0.

Sasuolo je poveo golom mladog Domenika Berardija u 28. minutu, a izjednačenje Zvezdi doneo je Aleksandar Katai u 54. minutu. Žreb za grupnu fazu Lige Evropa održaće se u petak od 13.00 u Monaku.

Pre nego što krenemo da taksativno nabrajamo zanimljivije situacije, vredi istaći da je Crvena zvezda odigrala bolje nego u prvom duelu pre sedam dana (pitanje je da li je uopšte moguće da odigra gore), ali da je i pored toga italijanski tim bio kudikamo bolji i ponovo je uspeo da stvori na momente zaista neverovatnu količinu izvanrednih prilika.

Na početku same utakmice tih prilika nije bilo. Zvezda je imala posed, ali nije uspevala da uradi nešto sa njim, dok je Sasuolo čekao priliku da napadne iz kontranapada.

Gosti su upravo posle jedne kontre, u 13. minutu, imali sjajnu priliku da povedu, ali je Alesandro Matri u situaciji "jedan na jedan" pogodio stativu. Ovo je samo početak spektakularnih promašaja ovog fudbalera.

Zvezda je u 20. minutu prvi put ozbiljnije pripretila. Posle jedne kombinacije Pabla Moučea i Aleksandra Kataija na desnom boku, lopta je došla do Mičela Donalda koji nije oklevao, te je odmah šutirao sa oko 20 metara, ali je golman Andrea Konsilji bio dobro postavljen.

Igrao je domaći tim otvoreno i tako ostavio prostora rivalu, koji je loptama ka napadačima lako dolazio do prilika. Berardi je u 28. minutu iskoristio jednu loptu iza odbrambenih igrača Zvezde, utrčao u šesnaesterac s desnog boka, te dvaput zalomio Tomasa Fibela i udarcem kroz noge sa oko 10 metara savladao Damira Kahrimana. Sasuolo je imao još nekoliko udaraca koji su stizali iz vrlo poželjnih pozicija na terenu, ali do gola više nije stigao.

Crveno-beli su u 38. minutu, naš tokom najvećih naleta gostiju, propustili odličnu priliku da dođu do izjednačenja. Džon Ruiz je s levog boka proigrao Moučea u šesnaestercu, a ovaj je u situaciji "jedan na jedan" šutirao pravo u Konsiljija, da bi se lopta potom odbila do Uga Vijeire, koji je sa pet metara promašio prazan gol.

Početkom drugog poluvremena Sasuolo je umalo udvostručio prednost, ali je Alesandro Matri (ko drugi?) posle prodora, u situaciji kada je sam bio ispred Kahrimana, šutirao pravo u golmana Zvezde. Samo minut kasnije, isti igrač pokušao je glavom sa oko sedam metara posle centaršuta Domenika Berardija, ali je bio za malo neprecizan. Između pomenutih situacija, uspeo je i da promaši loptu kada je bio sam na petercu.

Zvezda je u 54. minutu kaznila njegove promašaje. Kapiten Zvezde Katai probio je kroz sredinu, odigrao dupli pas s Vijeirom, te dobrim udarcem sa oko 20 metara savladao Konsiljija.

Obe ekipe u nastavku susreta imale su solidne prilike da dođu do vođstva, koje je već tada imalo samo simboličnu vrednost. Donald je desetak minuta posle izjednačenja pokušao udarcem sa oko 25 metara crveno-belima da donese preokret, ali je Konsilji zaustavio njegov udarac.

Sasuolo je čekao svoje prilike iz kontranapada. U 67. minutu Berardi je na desnoj strani prevario Mihajla Ristića, te odigrao u sredinu ka Matriju, koji je loptu pustio do Falčinelija, ali je njegov udarac završio pored gola.

Crveno-beli su u 85. minutu posle kornera s desne strane imali priliku da povedu, ali je Fibelov pokušaj glavom sa oko pet metara bio lak zadatak za Konsiljija.

Utakmica je odigrana pred oko 22.000 gledalaca.

Meč na stadionu "Rajko Mitić" počela je minutom ćutanja u čast poginulima u razornom zemljotresu koji je pogodio Italiju.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво