Izraelska policija zabranila navijačima Seltika da mašu palestinskim zastavama

Izraelska policija upozorila je navijače da na večerašnjoj fudbalskoj utakmici Seltika i izraelskog tima Hapoel ne mašu palestinskim zastavama.

Škotski navijači su prošle nedelje, u Prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, u Glazgovu mahali palestinskim zastavama i uzvikivali parole podrške Palestini.

Portparol policije Miki Rozenfeld rekao je da se na stadionu Hapoela u Ber Ševi u pustinji Negev, na jugu Izraela, očekuje 250 navijača Seltika, ali im se neće tolerisati podizanje palestinske zastave, prenose mediji.

"Očito je da to neće biti dozvoljeno. To je sigurno. Zastave će im naravno biti oduzete", izjavio je Rozenfeld za škotski Dejli rikord, naglasivši da je to profesionalna fudbalska igra, a ne politički događaj.

Rozenfeld je rekao da u Izraelu nije nelegalno imati palestinsku zastavu, ali je zabranjeno provocirati protivničke navijače.

U odgovoru na disciplinski postupak protiv Seltika zbog mahanja palestinskim zastavama, navijači tog škotskog tima su od prošle nedelje kada je njihov tim pobedio izraelski sa 5:2, prikupili više od 100.000 evra dobrotvornih priloga za pomoć Palestincima.

UEFA je postupak protiv Seltika objasnila time što pravila "zabranjuju upotrebu gestova, reči, predmeta ili bilo kakvo prenošenje bilo koje poruke koja nije primerena sportskom događaju, posebno poruke političke, ideološke, verske, uvredljve ili provokativne prirode".

Saslušanje je zakazano za 22. septembar.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво